Špajza 20. listopada 2017.

Izvrsna suradnja Janeza Bratovža i ekipe "Pod zidom"

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Jučer smo uživali u odličnom ručku koji je osmislio uspješni slovenski chef Janez Bratovž u suradnji s kuharskim timom  restorana „Pod zidom“.

U ugodnoj i toploj atmosferi simpatičnog bistroa, ručak smo započeli Argeta Exclusive paštetom koju potpisuje Janez Bratovž. Kombinirao je kandiranu naranču s konjakom i ugodno iznenadio jedinstvenim okusom koji će na police trgovina u studenom, a i sam je potvrdio kako je iznimno zadovoljan završnim proizvodom.

 | Author: Promo foto: Promo

Na ovaj se delikatesni namaz s notom slatkoće idealno nastavila juhe od buče s hrskavim domaćim grisinima, uz koju je poslužena Malvazija 2016, Batič. Uslijedile su domaće njoke s bučom, vrganjima, kremom od gorgonzole, hrskavim začinskim mrvicama s chilijem i blitvom te čaša Krauthakerovog Chardonnay Rosenberga iz 2015.

 | Author: Promo foto: Promo

 

Glavno je jelo bilo ugodno iskustvo za sva naša osjetila. Riječ je o sporo kuhanim goveđim obrazima, rimskom njoku s guancialeom, celerom i kozjim sirom i ukiseljenim rotkvicama. Uz ovaj estetski primamljiv tanjur savršeno se uklopio Krapežov Merlot iz 2011. godine.  

 | Author: Promo foto: Promo

Ručak smo završili sočnim biskvitom od maka, pireom od kruške i dunje, kremom od oraha i čipsom od kruške. Desert je dodatno podigao Aurin Liker od divlje kruške pa smo poželjeli još. 

 | Author: Promo foto: Promo

Sve delicije možete isprobati u Bistro & Wine  Baru Pod Zidom.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.