U ugodnoj i toploj atmosferi simpatičnog bistroa, ručak smo započeli Argeta Exclusive paštetom koju potpisuje Janez Bratovž. Kombinirao je kandiranu naranču s konjakom i ugodno iznenadio jedinstvenim okusom koji će na police trgovina u studenom, a i sam je potvrdio kako je iznimno zadovoljan završnim proizvodom.
Na ovaj se delikatesni namaz s notom slatkoće idealno nastavila juhe od buče s hrskavim domaćim grisinima, uz koju je poslužena Malvazija 2016, Batič. Uslijedile su domaće njoke s bučom, vrganjima, kremom od gorgonzole, hrskavim začinskim mrvicama s chilijem i blitvom te čaša Krauthakerovog Chardonnay Rosenberga iz 2015.
Glavno je jelo bilo ugodno iskustvo za sva naša osjetila. Riječ je o sporo kuhanim goveđim obrazima, rimskom njoku s guancialeom, celerom i kozjim sirom i ukiseljenim rotkvicama. Uz ovaj estetski primamljiv tanjur savršeno se uklopio Krapežov Merlot iz 2011. godine.
Ručak smo završili sočnim biskvitom od maka, pireom od kruške i dunje, kremom od oraha i čipsom od kruške. Desert je dodatno podigao Aurin Liker od divlje kruške pa smo poželjeli još.
Sve delicije možete isprobati u Bistro & Wine Baru Pod Zidom.