Špajza 15. svibnja 2013.

Jamiejeva Italija

Jamijeva Italija
foto: Jamijeva Italija
gastro postao gastro.24sata.hr
Više od 120 recepata od Sicilije do Toskane kroz koje učite od lokalnih ljudi Italije na jedinstven Jamijev jednostavan način

Italija je od samog početka bila Jamiejeva inspiracija. Oduvijek je želio proputovati zemlju kako bi shvatio suštinu talijanske kuhinje – i napisati najbolju i najjednostavniju talijansku kuharicu u kojoj svi mogu uživati. Jamiejeva Italija rezultat je tog putovanja i prava je zemlja obilja. S više od 120 novih recepata za sve i svašta – od rižota i pečenja do tjestenine i variva, strukturirana poput jelovnika tradicionalne trattorije, knjiga vas vodi duž Italije kako biste učili od pravih majstora: lokalnih ljudi. Daleko od uobičajene predodžbe o talijanskoj kuhinji baziranoj samo na limunu i maslinovom ulju, Jamiejeva Italija posve je jedinstvena kuharica od ljudi ljudima. Od Sicilije do Toskane ribari i vlasnici obiteljskih pekara odat će vam svoje recepte i podijeliti savjete koje generacijama prenose.

Ali u ovoj kuharici nećete pronaći samo recepte od kojih cure sline, tu je i onaj topao i gostoljubiv duh obiteljskog pripremanja jela, tako karakterističan za Talijane, koji će vas potpuno očarati. Jamiejeva Italija u jednakoj je mjeri iznimna kuharica i jedinstveni dnevnik putovanja. Ako volite kvalitetnu hranu pripremljenu sa strašću – ovu knjigu nećete ispustiti iz ruku.

"Toliko je raznolikosti u načinu života, pripremanju jela, tradiciji i narječjima.I baš je zbog toga meni, kao profesionalnom kuharu, Italija toliko uzbudljiva. Pa to je genijalno! I znate što? Trebao sam biti Talijan. Prava je istina da se, kad god se nalazim u Italiji, osjećam kao Talijan."
- Jamie Oliver

Autor: Jamie Oliver
Izdavač: Algoritam, 2006.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.