Špajza Gastro zvijezda 08. studenoga 2022.

Jedi do Mile volje - obavezna ‘adresa’ za sve kojima slatkog nikad nije dosta!

foto: Jedi do mile volje

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Mile Butorac alias Hungry Mile u finalu je izbora Gastro zvijezda 2022. u kategoriji Slastice. On je autor bloga Jedi do Mile volje, a njegovi su recepti postali sastavni dio jelovnika mnogih obiteljskih slavlja i privatnih druženja

Mile Butorac je iznimno simpatičan i drag influencer koji često nije ni svjestan koliki je utjecaj njegovog Instagram profila hungry_mile te bloga Jedi do Mile volje na brojne obožavatelje slatkoga. No, ako znamo da je od malena volio pomagati u kuhinji onda se nitko ne čudi da je kuhanje od njegove strasti postalo i životno zanimanje.

Do ideje da otvorim Instagram profil došlo je spontano, nakon sudjelovanja u emisiji ‘321  kuhaj’ (2014.) Shvatio sam kako je hrana nešto što me zanima malo više od toga ‘što će sutra biti za ručak’ i tako je krenulo moje istraživanje i igra. Počeo sam sve više kuhati i objavljivati sve više hrane na tada privatnom IG profile, no kroz neko vrijeme hrana je izgurala privatno, a ja sam postao ‘hungry_mile’",objašnjava nam Mile.

Naime, Mile je dugo vremena recepte slao kroz poruke ili preko e-maila, no kako je počeo dobivati sve više upita za recepte uvidio je prednost toga da uz fotku jela odmah objavi i upute kako se radi.

Najbolje prolaze jela iz pećnice i slatko kojeg nikad dosta

“Mislim da je moj prvi objavljeni recept bio za cheesecake, odnosno definitivno znam da je bilo nešto slatko (zapravo je bio recept za crostatu od trešanja). Inače, moji doma jako vole pite, one s vučenim tijestom, kao i fino gusto varivo i ukusni mesni gulaš. Ni ukus mojih pratitelja ne razlikuje, najbolje prolaze jela iz pećnice i slatko kojeg nikad nije dosta, otkriva nam Mile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mile Butorac (@hungry_mile)

Na pitanje je li ga iznenadio broj pratitelja, te ima li s njima redovitu interakciju Mile odgovara: “Prije su mi sve te brojke bile nevjerojatne, mislim i danas se ponekad zamislim i zastanem. Možda ne bih rekao da me iznenađuju koliko su čast i odgovornost, a interakcija s publikom je jedna zbilja posebna stvar. Ipak, nekako je najslađa ona kad ti se netko sramežljivo uživo javi”.

Sebi za gušt, kada pronađe malo slobodnog vremena, naš sugovornik najviše voli ugljikohidrate i počastiti se pizzom - onom domaćom s debelim tijestom i nekim finim nadjevom. Jedno vrijeme je stalno jeo kombinaciju mozzarella – maslinovo ulje – cvijet soli – svježe mljeveni papar + neka svježa začinska/mediteranska trava koju je u tom trenutku imao kod kuće, a od ljetos mu je najdraža verzija pesto – mozzarella – sir – mortadella, pa s osmijehom dodaje da su pizze između ostalog ‘krivci’ za njegov višak kilograma.

 | Author:

Jako ga veseli druženje s kolegama na snimanju za Gastro zvijezdu: “Volim svaki događaj koji okuplja ovu zajednicu na istom mjestu, koji ju podržava i daje joj vjetra u krila. I mislim da je to apsolutno opravdano jer je neupitan i naš doprinos popularizaciji kuhanja i kulturi stola u Hrvatskoj. Naši recepti su ušli u mnoge domove, na mnoga slavlja, potaknuli na kušanje nečeg novog, na istraživanje”, s ponosom zaključuje Mile Butorac.

Motivacija je i u kuhinji ključan faktor

Inače, Mile u kuhinji ne može bez – soli, papra (šarenog u zrnu iz mlinca) i maslinovog ulja, jer ‘kada to imaš onda možeš sve, od sirovog do pečenog’, a na pitanje koji je recept koji bi svatko morao znati napraviti odgovara: “Mislim da je to individualno, obično ljudi svoje najdraže jelo ili nešto što obožavaju nauče praviti. Imam puno prijatelja koji praktički ne kuhaju, ali nešto što obožavaju su toliko usavršili da je bolje nego u većini restorana. Tako da je motivacija ključan faktor, u svemu pa tako i u kuhinji”.

Svoju bi kuhinju opisao kao većinom mediteransku, koja se dosta bazira na talijanskoj jer obožava pašte i rižota, ali generalno voli sve i zadnjih godina sve više istražuje međunarodne kuhinje. Velika mu je želja više raditi s kvascem i otkrivati svijet sourdough kruha.

Najdraži trenutci u blogerskoj karijeri su mu baš svaki put kad se netko nakon isprobanog recepta javi s porukom oduševljenja, fotkama gotovog jela ili praznih tanjura.

Milu Butorca odnosno Hungry Mile možeš podržati svojim glasom ovdje!

Partner projekta u kategoriji Slastice je Gorenje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.