Špajza 04. travnja 2013.

Kadena, Split

kadena.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Gastronomska scena našeg najvećeg grada na moru više je tradicionalnog karaktera s naglaskom na nekoliko kultnih konoba i tradicionalnih gostionica. Stoga je splitski restoran Kadena jedan od rijetkih ekskluzivnih restorana s visokom kuhinjom.

Kadena je smještena na Zenti, u blizini bolnice Firule, na zavidnom položaju s pogledom na Šoltu, Brač i Hvar. Topliji mjeseci iznimno su ugodni na terasi smještenoj iznad lučice i plaže, a u hladnije doba godine ugođaj je gotovo jednako poseban zbog velikih staklenih stijena koje dominiraju prostorom. Uređenje je moderno, budući da je restoran ujedno i lounge bar, a na jednom od zidova s efektnom rasvjetom izložen je velik broj vinskih naslova. Upravo je velika ponuda raznih domaćih i stranih butelja kao i vina na čaše jedan od aduta ovoga restorana.

Kuhinja je inovativna, kreativna uz dašak elegancije, ali se pritom ne gubi okosnica lokalne sezonske namirnice i tradicionalne mediteranske kuhinje. Jela potpisuje poznati dalmatinski kuhar Braco Sanjin. Riblja i mesna jela jednako su zastupljena u ponudi, međutim, tradicionalno su više naklonjeni ribljim specijalitetima. Uz klasičnu a la carte ponudu, jela se mogu kušati i kroz više slijedova u sklopu degustacijskih menija.

Tijekom našeg nedavnog posjeta kušali smo savršene fuže s tartufima i potom grdobinu sa zanimljivom malom kreacijom rižota. Tris semifreda činio je sjajan završetak te ugodne večeri kroz koju su nas pratili zvuci dalmatinske pjesme. Tijekom cijele večeri, vlasnik je bio u prostoru restorana, družio se s gostima i kontrolirao situaciju, a to je često dobar znak ili čak zlatni standard za uspjeh u hrvatskom (ali i internacionalnom) ugostiteljstvu. 

Vrsta: mediteranska kuhinja u nešto modernijem izdanju
Adresa: Ivana pl. Zajca 4, 21000 Split
Telefon: 021/389-400
Radno vrijeme: 12:00 – 24:00h
Kapacitet: 100 osoba unutra i 60 na terasi 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.