Špajza 20. svibnja 2018.

Kako iz ničeg stvoriti najfiniju proljetnu salatu

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Postoje dani kada se u hladnjaku svakog od nas, pa čak i najvećih foodieja, nalaze tek ostaci već isprobanih namirnica. Nama su, za divno čudo, takvi dani poprilično dragi upravo zato što nam daju prostora za igru i kreativnost. Tako je nastala i ova sjajna salata.

Malo sira, malo povrća, konzerva tune i salata je spremna. Da bi je malo pojačali, dodali smo i tostirani kruh, onako, za toćanje, a one tri šparoge preostale od jučerašnjeg rižota također smo bacili na malo maslinovog ulja.

Kada je u pitanju dressing, volimo one nešto raskošnije i aromatičnije, pa najčešće biramo umake na bazi grčkog jogurta. Kako je ovo salata od ostataka, iskoristili smo polovicu čašice običnog jogurta te ga začinili češnjakom i tahinijem. Za prste polizati!

Količine prilagodi sebi ili ostacima u hladnjaku.

 

Možda vas zanima... Toskanska salata - sjajni okusi privlačni oku Kolumne Možda vas zanima... Osvježavajuća salata s prosom, slanutkom i piletinom Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Potrebno vam je:

  • Konzerva tune
  • Feta sir
  • Slanutak
  • Kukuruz
  • Zelena salata
  • Šparoge
  • 1 jogurt
  • 2 žličice tahinija
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar
  • Kruh po želji

Priprema:

  1. Nasjeckajte feta sir, dodajte mu tunu, slanutak, kukuruz i zelenu salatu. 
  2. Dobro pomiješajte.
  3. Na malo maslinovog ulja zapecite šparoge, oko 2 minute sa svake strane.
  4. Nasjeckajte ih pa ih ubacite u salatu.
  5. U posebnoj posudici pomiješajte tahini, jogurt, malo maslinovog ulja, sol i papar. 
  6. Prije posluživanja začinite salatu dressingom od jogurta i tostirajte kruh.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.