Špajza 9494 prikaza 23. svibnja 2018.

Kako napraviti savršena poširana jaja?

jaja
Thinkstock
Bezbroj bezuspješnih pokušaja kuhanja poširanog jajeta postat će uspješnica već iz prvog pokušaja ako pratite ove trikove.

Kako svaki put napraviti savršeno poširana jaja? Pahuljasta, tvrda, a da opet žumanjak bude mekan i curi?

 

Možda vas zanima... Jaja na oko iz pećnice - slasne košarice za doručak Recepti

 

Možda vas zanima... Malo drugačija jaja sa slaninom Recepti

 

Donosimo vam nekoliko trikova:

  • Hladna, svježa jaja su ključna. Svježija jaja znače deblji bjeljanjak pa će i jaje ostati kompaktnije. 
  • Lonac napunite vodom i dodajte dvije žlice octa. Sol nikako nemojte stavljati jer će razdvojiti bjelanjak. Vodu zagrijavajte na laganoj vatri i čekajte dok počne kipjeti. Kako bi poširana jaja uspjela, voda treba tek pomalo ključati kroz cijelo vrijeme pripreme, a nikako kipjeti jer će se bjelanjak razdvojiti.

jaja | Author: Thinkstock Thinkstock

  • Jaja oprezno razbijte u manju zdjelicu. Tako ćete izbjeći da vam se žumanjak raspadneNapravite pijavicu uz pomoć žlice. Pažljivo spustite jaje u vodu. 
  • Jaje kuhajte 4 minute i pomalo žlicom gurajte bjelanjak prema žumanjku kako se ne bi razdvojili. 
  • Poširano jaje je gotovo kada je bjelanjak potpuno tvrd, a žumanjak još uvijek tekuć i prekriven tankim slojem koji ga drži kompaktnim. Izvadite ih velikom kuhinjskom lopaticom ili kutljačom.

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.