Špajza 10. ožujka 2018.

Kako spasiti presoljeno jelo?

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nije moguće uvijek ‘spasiti’ sva presoljena jela. U većini slučajeva ti se propusti mogu donekle neutralizirati.

Jesam li već posolila? Koliko ste se puta pitali pa uzeli još prstohvat soli da biste začinili jelo koje pripremate, no poslije ste ustanovili kako ste posolili, i to dvaput, odnosno previše.

 

Kuhanje Možda vas zanima... Kulinarski trikovi: Što zamjenjuje šećer, ulje, maslac, vrhnje i češnjak? Špajza

 

Juha Možda vas zanima... Trikovi pomoću kojih ćeš uvijek skuhati savršenu juhu Špajza

 

Presoljeno jelo, nasreću, može se spasiti i to dodavanjem malo kiseline, bilo limunovog soka ili octa, pri čemu valja paziti da se i s tim ne pretjera. Također, ako za to već nije prekasno, tekućinu iz jela, ili barem njezin dio, može se odliti, gusti sadržaj isprati pod mlazom vode pa jelu dodati nova voda, ili dio svježe vode.

Ako je to neizvedivo, pomoći će dodavanje krumpira ili riže odnosno tjestenine u presoljeno jelo, budući da je riječ o namirnicama koje će na sebe povući sol pa jelo više neće biti preslano.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.