Špajza 25. travnja 2023.

Kći legendarnog Paula McCartneyja kuha vrhunski!

Mary McCartney
Mary McCartney foto: Discovery+
gastro postao gastro.24sata.hr
Fotografkinja Mary McCartney, slavna kći još slavnijeg oca, baš kao i ostatak klana McCartney, zagovara vegetarijansku i vegansku prehranu, a u svojim knjigama donosi slasne recepte uz koje ti meso uopće neće nedostajati

Uspješna fotografkinja, autorica kuharica i zvijezda kulinarskih emisija Mary McCartney, slavna kći još slavnijeg oca, glazbenika Paula McCartneyja i pokojne fotografkinje Linde McCartney, zagovornica je vegetarijanske i veganske prehrane. Ova kreativna autorica knjige 'The Meat Free Monday' rado sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama i na svom blogu dijeli savjete kako jesti manje mesa, a i dalje u svojoj prehrani osigurati dovoljnu količinu proteina.

 | Author: Discovery+ Mary McCartney i Paul McCartney foto: Discovery+

 

Tihana Kelin Modrić - Svijet čudesa Možda vas zanima... Zbog zdravlja je promijenila prehranu, a sada kreira sve uspješniji blog Svijet čudesa Špajza

 

“Uvijek imajte dobru selekciju namirnica u vašoj smočnici, poput graha u konzervi, konzerviranih rajčica u svim oblicima, svježeg voća i povrća, jaja iz slobodnog uzgoja... Kad kod kuće imate odličnu bazu osnovnih namirnica, uvijek možete skuhati ukusan i hranjiv obrok. Meso nije jedini izvor proteina - ima ih u obilju i u grahoricama, orašastim plodovima, sjemenkama, jajima, tofuu... Također, u svoj smoothie ujutro uvijek dodam žlicu proteinskog praška”, savjetuje članica slavnog klana McCartney.

“Primjerice kvinoja, sitno zrno, ima više proteina i vlakana od pšenice i riže, i vjerojatno je jedna od najbolje čuvanih tajni u svijetu namirnica. Njezin pomalo gorak okus ovoj salati od rajčica daje određenu dozu osvježavajuće pikantnosti. Okus ovog jela nikada nećete zaboraviti”, govori Mary, čiji recept za ljuti falafel donosimo u nastavku.

 | Author: Nataliya Vaitkevich/Pexels Ljuti falafel s umakom od tahinija foto: Nataliya Vaitkevich/Pexels

Ljuti falafel

Sastojci - za falafel:

  • 225 suhog slanutka
  • 2 srednja luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 zelene čili papričice
  • šaka sitno sjeckanih listića peršina
  • 2 žličice korijandera u prahu
  • 3 žličice kumina u prahu
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • morska sol
  • biljno ulje za prženje

Sastojci - za tahini umak:

  • 2-3 češnja češnjaka
  • morska sol
  • sok 2 limuna
  • 150 ml tahini paste
  • malo vode

 

Torta od mrkve Možda vas zanima... Imamo recept za najbolju tortu od mrkve na svijetu! Recepti

 

Postupak:

  1. Slanutak namoči preko noći u hladnoj vodi, ujutro ga ocijedi i usitni u blenderu.
  2. Naribaj luk, dodaj sitno sjeckani češnjak, čili papričice, sjeckani peršin, korijander, kumin, prašak za pecivo i prstohvat morske soli.
  3. Sve dobro izmiješaj, napravi okruglice i prži ih na ulju.
  4. Uz falafel pripremi tahini umak - izgnječeni češnjak, malo soli, limunov sok i tahini pastu izmiješaj. Dodaj malo vode da dobiješ gustoću punomasnog kiselog vrhnja.

 | Author: Discovery+ Mary McCartney foto: Discovery+

 

Pamela Anderson Možda vas zanima... Pamela Anderson vodit će veganski kulinarski show! Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.