Iako je margarita puno popularnija, sve više u središte pozornosti dolazi i njezina ružičasta rođakinja, koktel Paloma koji oduševljava svojom jednostavnošću, ali i gorko-slatkim i osvježavajućim okusom grejpa.
Ako ne brojimo led, Paloma ima samo 4 sastojka – tekilu, sok od limete, sol i gazirani sok od grejpa. Vrlo je pitka i odlično ide uz jako začinjena jela.
Za ovaj recept koristi se gazirano piće od grejpa, no ako ti ono nije dostupno možeš jednostavno u omjeru pola-pola koristiti gaziranu vodu i svježe iscijeđeni sok od (ružičastog) grejpa, uz dodatak nekoliko žlica šećernog sirupa. U Meksiku, gdje je i nastao ovaj koktel najčešće se koristi gazirani sok Squirt koji je na meksičko tržište stigao tijekom 50-ih godina prošlog stoljeća te se vjeruje da je korišten i u originalnom receptu za Palomu.
A što je s prstohvatom soli? Iako se rub čaše u kojoj se servira Paloma treba, baš kao kod Margarite, obložiti solju, dobro je i u koktel dodati malo ovog osnovnog začina kako bi se dodatno naglasile arome iz sokova limete i grejpa.
Pripremi ovaj koktel već večeras i razveseli svoje društvo. Navedene količine su za jednu čašu koktela, a vrijeme pripreme je 3 minute za one vještije kućne majstore koktela do maksimalno 5 minuta.