Špajza 26. ožujka 2016.

Saznajte gdje pojesti najboljeg odojka

odojak
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne znam za vas, alI ja nisam prije bila u Konjevratima...

Putovala sam šibenskim zaleđem svojedobno, ali putevi su me više nanosili ka Skradinu. No, sve donedavno i nije bilo razloga da zađem baš u Konjevrate. Ovog ljeta, na povratku s juga, sišla sam s autoputa baš kako bismo ručali u konobi Vinko. Svi koje smo pitali za savjet rekli su da je to jedini logični odabir ako nemamo puno vremena za izletovanje po okolnom kraju gdje se krije još par zanimljivih mjesta. Telefonski smo se raspitali o radnom vremenu, dnevnoj ponudi i uputama do Konjevrata do kojih na kraju i nije bilo komplicirano stići.

konoba | Author: facebook foto: facebook

I danas se s radošću i nostalgijom sjetim hrskavog mladog pečenog odojka posluženog sa sezonskom salatom iz njihova vlastitog vrta. U vrtnoj pečenjarnici nalazilo ih se još barem 6 svježe pečenih na ražnju. No, varate se ako ste pomislili da je konoba Vinko mjesto za „krkanje“. Odojak je na stol stigao poslužen kao da se nalazimo u nekom modernom minimalističkom restoranu. Lijepo izrezan i posložen, nevjerojatno sočan i ukusan. Ne, nemaju male porcije, nego smo se precizno dogovorili oko količine za mene gladnu, ali skromnih kapaciteta. Jelovnik je mali, ali savršeno fokusiran na nekoliko glavnih jela poput onih ispod peke (kopun!), jetrica, tripice, pa potom slavni skradinski rižoto čija se osnova i dalje miješa mnogo sati, a riža ubacuje naknadno. I naravno, odojak. O domaćoj salati usred ljeta više se rIječi hvale izreći ne može, dok je sekcija domaći kolači ozbiljno organizirana od strane neke ambiciozne lokalne ekspertice za slatko. Ta sekcija jedina odudara od lokalnog i tradicionalnog štiha, ali vidi se da joj je posvećena velika pozornost.

konoba | Author: facebook foto: facebook

Atmosfera u vrtu je iznimno ugodna, čak i za vrućih dana, s obzirom da se sjedi u hladu velikog drveta. Kao da ste otišli kod susjeda koji jako dobro kuha. A ima i jako dobru vinsku listu, sastavljenu od vinara iz kraja, što im daje dodatne bodove za ocjenu pet plus. Već dugo nismo bili na mjestu koje je u isto vrijeme apsolutno autentično, a istodobno poštuje najviše profesionalne standarde ugostiteljstva.

Adresa: Konjevrate, Lozovac

Telefon: 022/778-750

Web: www.facebook.com/konobavinko

Radno vrijeme: pon-ned: 11:00-22:00

Kapacitet: 40-ak unutra, 25-ak na terasi

Omogućeno plaćanje karticama: DA

Omogućeno parkiralište: DA

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.