gastro postao
jedan sasvim jednostavan recept za juhicu punu zdravlja!
Mrkva je toliko zdrava i ukusna da ne trebamo trošiti previše riječi, a osim što je možete jesti sirovu, u grahu ili kao dodatak drugim jelima - možete napraviti i ovu slasnu juhu!
Sastojci (za 4 osobe):
- 250 g mrkve
- 5 g celera
- 1 luk
- 1,5 l povrtnog temeljca
- Sol
- Papar
- Ulje
- Bijeli papar
- 100 g špinata
- 50 g krumpira
- 4 dcl povrtnog temeljca
Priprema:
- Povrće izrezati na kocke, luk popržiti na ulju, zatim dodati mrkvu i celer i pržiti dok ne omekšaju.
- Sve zaliti temeljcem i kuhati dok ne omekša. Kad je povrće omekšalo sve izmiksati i začiniti.
- Špinat kuhati s krumpirom i povrtnim temljecem i kad je sve omekšalo izmiksati i kuhati do željene kremaste strukture
Zahvaljujemo na receptu osoblju hotela ARCOTEL Allegra!