Špajza 12. rujna 2023.

Kroz portugalski gradić potekla rijeka od vina!

Crveno vino
Crveno vino foto: Ryan Loughlin/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Vinska rijeka nastala je nakon što su eksplodirala 2 velika tanka za vino u portugalskoj destileriji Levira te je iscurilo 2,2 milijuna litara crvenog vina

Nakon što su u nedjelju u portugalskoj destileriji Levira eksplodirala dva golema tanka s vinom, ulicama gradića São Lourenço de Bairro, koji ima oko 2000 stanovnika, potekla je rijeka crvenog vina. Video koji je podijeljen na društvenim mrežama na vjeran način prikazao je kako je to izgledalo...

Zbog količine vina koja je potekla portugalskim gradićem, zabrinuli su se ekolozi, te je brzom reakcijom nadležnih ipak spriječeno da cijela količina vina iscuri u obližnju rijeku Certimu. Blokirali su put vinu te ga preusmjerili na obližnje prazno polje. Nakon toga, objavili su predstavnici lokalne vlasti, zemlja natopljena vinom iskopana je i bit će zbrinuta na prikladan način.

U sveopćoj vinskoj katastrofi angažirani su i vatrogasci jer podrumi nekih kuća, iako nisu bili vinski, bili su poplavljeni – vinom.

 | Author: X Screenshot Rijeka od crvenog vina u portugalskom gradiću São Lourenço de Bairro foto: X Screenshot

"Preuzimamo punu odgovornost za ovu katastrofu te smo spremni snositi sve troškove štete koju je ona prouzročila. Nastojat ćemo što prije sanirati sve posljedice izlijevanja vina", poručili su iz destilerije Levira u službenoj izjavi.

Srećom, niti jedna osoba nije ozlijeđena zbog ove vinske nesreće, no oštećene su ceste i neki domovi.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.