Špajza 28. veljače 2019.

Kuharica za one koji misle da baš i ne znaju kuhati blogerice Ane Topić

foto: Shedonist Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Ana Topić s bloga SHEdonist ovih je dana na društvenim mrežama podijelila PDF kuharicu za sve one kojima kuhanje baš i ne polazi za rukom, a voljeli bi s vremena na vrijeme pripremiti nešto brzo, jednostavno i fino.

Ana je kuharicu nazvala The Kuharica za tradicionalne kreten domaćice, sve je recepte, fotografije i tekstove osmislila sama te sastavila genijalnu knjižicu od 40-ak stranica i 18 recepata. 

 

Možda vas zanima... Slasne, ali pametne ideje za tjedni meni blogerice Tasty Business Špajza

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✨dame i gospodo- The Kuharica za tradicionalne #kretendomaćice je vani. ✨ nije na kioscima, ni u knjižarama- već je link za besplatno skidanje u opisu profila. :) nema sponzora, ni nakladnika, ali ima svrhu motivirati one koji mi stalno govore kako su nesposobni za pečenje kolača. definicija kreten domaćice je osoba kojoj u kuhinji rijetko šta uspije jer to uglavnom radi preko volje, u žurbi i/ili s djetetom oko noge (@internetmater ). kreten domaćica će zaliti petit keks pudingom i to nazvati kolačem, a da prekinem(o) i tu praksu tome služi ova kuharica pretencioznog naziva. 😁 ✨ neki recepti su novi, neki stari. ima dovoljno mojih doskočica koje bi trebale preduhitriti sva vaša pitanja. za ona koja nisam uspjela pokriti- stojim na raspolaganju. ✨ printajte ju obostrano na A4 format papira, Ana iz budućnosti obećava da će jednom osvanuti i verzija prilagođena mobilnim uređajima (dotad #oldschool). ✨ svaki share mami, sestri, šogorici, prijateljici, susjedi, tetki, kolegici s posla i pokojem zainteresiranom muškarcu nagradit će se vječnom hvalom i slavom. ✨ ako ima zainteresiranih za poklon verziju u posebnom print izdanju s posvetom- javite. (to ne bi bilo besplatno. :)) ✨ hešteg je #ukužini pa označite fotku ako štogod ispečete. :) ✨ #shedonist #kuharicazatradicionalnekretendomaćice #kretendomaćica #

A post shared by Ana (@shedonist_ana) on

 

"Možda si dosad i probao nešto napraviti, ali nije ti baš uspjelo pa si stekao averziju prema tome. Sigurna sam da postoji logično objašnjenje koje zasigurno nije da si antitalent. Možda recepti nisu bili dovoljno dobri i precizni ili nisi bio raspoložen. Za pečenje kolača potrebno je oboje. A možda te netko preplašio s nekom pričom o kompliciranosti izvedbe pa nisi nikad ni probao.

Kako god. U ovoj knjižici nalazi se 18 recepata kojima ću ti dokazati da nisi antitalent i da i ti možeš razveseliti i zadiviti roditelje, baku. partnera, djecu, prijatelje ili svekrvu/punicu s kolačima. Potrebno je samo savladati jedan po jedan korak (recepti su gradirani po kompliciranosti). A kad usvojiš osnove, onda možeš što god hoćeš...

Svi recepti su jednostavni i brzo gotovi, a sve sastojke ćeš lako nabaviti u svakom dućanu", objasnila je svrhu digitalne kuharice blogerica.

 


Posebno nas je oduševio opis kreten domaćice u kojoj se, vjerujemo, baš svi ponekad možemo pronaći. Naime, Ana kreten domaćicom naziva osobu kojoj u kuhinji rijetko što uspije, uglavnom zato što to nerijetko radi preko volje, u žurbi, s jednim djetetom oko noge; tu i tamo zalije petit keks pudingom od vanilije i nazove to kolačem.

 

Možda vas zanima... Kuživancija otkriva kako izgleda jedan dan u životu food blogera - iznenadit ćete se! Špajza

 

Osim recepata za palačinke, jednostavne kolače, kuglofe, torte, muffine i kreme, u kuharici možete pronaći i 20 genijalnih naputaka za uspješno pečenje kolača. 

Kuharicu možete preuzeti na Aninom blogu Shedonist, a kada vas osvoji svojim simpatičnim dosjetkama i brzim, ali kvalitetnim receptima, zapratiti je možete i na Facebook stranici te Instagram profilu shedonist_ana.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.