Špajza 20. veljače 2019.

Kuživancija otkriva kako izgleda jedan dan u životu food blogera - iznenadit ćete se!

foto: Instagram screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Edita Šimić sa svojim se blogom Kuživancija blogerskoj sferi pridružila prije pet godina. Fokusira se na jednostavniju i zdraviju kuhinju, njezine fotografije tjeraju na vježbanje loncima i kuhačama, a nedavno je krenula i s javljanjima uživo u kojima sa svojim pratiteljima dijeli sreću koju pruža kuhanje. No, to nikako nije sve! Edita je nedavno na svom Instagram profilu podijelila priču oko cijelog procesa stvaranja jednog blog posta i iznenadila čitavu Instagram food blogersku scenu...

Simpatična Edita jedna je od naših najpoznatijih food blogerica, a njezin blog Kuživancija omiljeno mjesto ljubitelja kvalitetnog i pametnog načina uživanja u hrani. Prije pet godina odlučila je na Instagramu podijeliti svoj ručak i tako stvorila jednu sasvim drugačiju, posebniju blogersku priča.

Danas stvara sadržaj zbog kojeg nerijetko zaustavljamo listanje društvenih mreža kako bi se divili izvanrednim gastronomskim uradcima, divno uređenoj kuhinji ili, u posljednje vrijeme, javljanjima uživo iz iste. 

 

 

Edita živi u Berlinu, ali blog vodi na hrvatskom jeziku. Kaže kako je upravo Berlin kriv za onaj finalni trenutak koji ju je natjerao da se trgne i pokaže svijetu što zapravo može. Inspirativan, isprepleten različitim kulturama i prepun kreativnih ljudi, objasnila je Edita, upravo je ono što joj je u tom trenutku najviše trebalo. Voditi blog za domaću publiku iz druge zemlje s vremenom je postalo sasvim normalno. Uz sva čuda tehnologije, rekla nam je Edita, to zbilja nije nikakav problem. 

"Nije problem zato što sam koncentrirana samo na kreiranje vlastitog sadržaja iza kojeg u tom trenutku stojim 100%. Sve ostalo, ako dođe, dobro je došlo."

 

Možda vas zanima... Najdraža jela naših omiljenih gastro blogera Špajza

 

Nedavno je krenula i s javljanjima uživo sa svog Instagram profila koje s nestrpljenjem očekuje i redovno prati i do nekoliko stotina korisnika. Iako je, kako kaže, za Editu to bio ogroman korak i trebalo joj je čak godinu dana da se na njega konačno i odluči, na domaću food blogersku scenu donijela je dozu osvježenja i drugačijeg pogleda na kuhanje.

 | Author: Instagram screenshot foto: Instagram screenshot

Osim kuhanja, Edita u svojim javljanjima uživo četvrtkom navečer odgovara na pitanja pratitelja, dijeli savjete, preporučuje kuharice, posuđe i donosi odgovore na pitanja vezana za food bloganje koji su nas oduvijek zanimali.

Upravo zato, posebno nam se svidjela činjenica da je na svom Instagram profilu Kuživancija nedavno odlučila podijeliti cijeli proces kreiranja jednog blog posta sa svojim pratiteljima. Iako postoji mišljenje da se bloganjem može baviti baš svatko s malo volje i ljubavi, gledajući Editine objave, jasno je da je u pitanju zapravo poprilično složen i zahtjevan proces. Tako kreiranje tek jedne fotografije za društvene mreže nerijetko oduzima šest do osam sati aktivnog rada.

"Htjela sam jednostavno pokazati što stoji iza jedne fotografije na Instagramu. Htjela sam podijeliti proces stvaranja jedne food priče. U mom slučaju traje između šest i devet sati otprilike. Sve ovisi moram li testirati recept, koliko vremena ću posvetiti stylingu, koliko fotografija obraditi, ovisim li o danjem svjetlu za fotografiranje i slično. Ali, ono što je sigurno jest da najmanje vremena otpada na samo kuhanje jela. 

Dosta ljudi se iznenadilo koliko to sve traje, ali reakcije su bile super. Bilo mi je drago što su moji pratitelji mogli zaviriti u cijeli proces", rekla nam je Edita.

 

 

Kreiranje sadržaja za blog kreće od obilaska trgovina i nabavke namirnica, ponekad je tu uključeno i prethodno testiranje recepta jednom do dva puta, a tek zatim dolazi priprema i pravo kuhanje. Nakon toga dolazi stiliziranje za fotografiju, samo fotografiranje, odabir najboljih uradaka, obrada, pisanje posta, pa objava.

Uz ovakav tempo, Edita je nedavnim pokretanjem obrta hobi odlučila pretvoriti u posao u koji, na kraju krajeva, ulaže sve svoje vrijeme, ljubav, volju i energiju.

 

Možda vas zanima... Najdraža jela naših omiljenih gastro blogera, dio II. Špajza

 

Na kraju smo je upitali planira li se, nakon uspjeha s javljanjima uživo, baciti na kreiranje video sadržaja u obliku kakvog Kuživancija serijala.

"Sada sam koncentrirana na što više “sirovog” sadržaja, bez puno filtera i produkcije. Vidjet ćemo gdje će me to odvesti. A tko zna, možda se dogodi i mini serijal. Sve je moguće!"

Dok nestrpljivo čekamo njezin novi projekt, svakako ćemo nastaviti uživati u sjajnim radovima koje stvara sada. Sretno Edita, nestrpljivo čekamo četvrtak i novo javljanje iz jedne od najljepših kuhinja Instagrama!

 | Author: Instagram screenshot foto: Instagram screenshot

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.