La Belle Grand proizveden je Charmat metodom vrenja u tankovima, a već tijekom berbe rađena je selekcija grozdova u vinogradu i podrumu. Sekundarna fermentacija i dozrijevanje pjenušca na finom talogu trajalo je tri mjeseca, a cijeli proces je pažljivo planiran kako bi Grand izašao na tržište prije blagdana. Grand je pjenušac brut stila, koji je jedan od najtraženijih u svijetu, a karakterističan je po "lijepom perlanju" mnogobrojnih sitnih mjehurića.
Kako ističe Marijan Knežević, voditelj razvoja vinarstva u Vinima Belje, "ljetos smo u našoj vinariji, u iznimno kratkom vremenskom roku, instalirali novu liniju i opremu za punjenje pjenušavog i gaziranog vina kako bismo proširili naš asortiman i zadovoljili sve veće zahtjeve tržišta za ovom rastućom kategorijom. La Belle Grand je naš prvi pjenušac koji je pripremljen upravo za ovogodišnje blagdane. S njim slavimo završetak godine u kojoj smo osvojili 52 medalje, na brojnim domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima kvalitete vina, od kojih je gotovo polovica zlatnih te tri šampionske titule".
Novi pjenušac La Belle Grand izvrstan je kao aperitiv na blagdanskim druženjima, a odlično će se sljubiti i s tradicionalnim blagdanskim specijalitetima, poput pečene janjetine. Za maksimalni užitak boce Granda treba čuvati u ležećem položaju, a prije posluživanja ohladiti na 6 do 8 stupnjeva kako bi do izražaja došli svi mirisi i okusi. Izuzetno je važno poslužiti ga u visokim izduženim čašama, kako bi se užitak u mjehurićima što duže održao.