Špajza 27. studenoga 2017.

Lidl Hrvatska ponovno uz male domaće dobavljače

foto: Lidl
gastro postao gastro.24sata.hr
Paški sir, drniški pršut, kulen od crne slavonske svinje, rapska torta i brojne druge delicije u sklopu projekta „Okusi svoj zavičaj“

Lidl Hrvatska nastavlja s projektom „Okusi svoj zavičaj“, započetim prošle godine u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. Ovoga puta, Lidl će u svoju akcijsku ponudu uvrstiti karakteristične domaće proizvode iz svih krajeva Lijepe Naše, pa će se tako neki od specijaliteta malih proizvođača po prvi puta naći na policama jednog trgovačkog lanca. Probrane domaće slatke i slane delicije, pića i prirodna kozmetika u Lidlu će se prodavati po odličnim cijenama, i to od ponedjeljka, 27. studenoga, pa sve do isteka zaliha.

 | Author: Lidl foto: Lidl

Na police svih Lidlovih trgovina stižu neki od najprepoznatljivijih hrvatskih proizvoda kao što su kulen, pršut, panceta, pečenica, sisačka salama, paški sir, škripavac, skuta, jogurt od kozjeg mlijeka, bućino ulje, rapska torta, orahnjača, paprenjaci, sok od aronije, razne rakije i likeri, ali i prirodna kozmetika. Riječ je o nastavku projekta „Okusi svoj zavičaj“ kojim Lidl domaćim malim proizvođačima želi omogućiti da svoje proizvode plasiraju u Lidlove trgovine i dodatno potaknuti konkurentnost obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

 | Author: Lidl foto: Lidl

Radi se o proizvodima iznimne kvalitete, spravljenima s posebnom pažnjom od lokalnih sastojaka, prema tradicionalnim recepturama. Lidl je odlučio upravo ove proizvode staviti na svoje police u sklopu projekta „Okusi svoj zavičaj“, jer vjeruju da je bogatstvo neke zemlje u vrijednim rukama malih proizvođača.

Lidl je ovo i dokazao pokrenuvši 2013. godine brend „Okusi zavičaja“, pod kojim je obuhvaćeno oko 90 autohtonih proizvoda domaćih dobavljača. Ova inicijativa nastavljena je 2016. projektom „Okusi svoj zavičaj“, koji je putem javnog natječaja okupio veliki broj domaćih proizvođača voća i povrća diljem Hrvatske i omogućio ukupno 17 proizvođača da svoje proizvode plasiraju na police Lidlovih trgovina u Hrvatskoj. Lidl i u budućnosti namjerava nastaviti snažno podupirati domaće male dobavljače.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.