Špajza 08. prosinca 2017.

Majstori kuhari za advent pripremaju parene knedle

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
I ove subote, 9.prosinca u Radićevoj 12 svi znatiželjnici i ljubitelji dobre hrane neka budu spremni za novi adventski manifesto bogatih okusa i mirisa.

S početkom u 17 sati, družba Majstor kuhara: Dario Lide i Matko Bukovec će u Dida Boža Gift Shopu spremati besplatne blagdanske delicije. Ovi dečki, skupa sa svojim proslavljenim chefom, Brankom Ognjenovićem - promiču kulinarsku inovativnost te će ovih blagdana iznenaditi sve znatiželjne gurmane.

Nakon jesenske rolade na red su došle Parene knedle punjene džemom u umaku od vanilije.

 

Možda vas zanima... Majstori kuhari za advent kuhaju kod Dida Bože Najave

 

Posjetitelji cooking showa i kupci proizvoda, za koje smo pripremili mnoštvo novih hrvatskih eko proizvoda, poput ručno rađenih čoko pralina, također imaju priliku sudjelovati u izvlačenju nagrade grupnog cooking tečaja u kulinarskoj učionici Majstor kuhara.

 | Author: Promo foto: Promo

Najsretniji će moći, po principu jedan-na- jedan, kuhati s Brankom i njegovim dečkima u prostorijama udruge Majstor kuhara koristeći inovativne recepte koje smo zajedno razvijali. Dida i Majstor kuhari za vas i iduću subotu,16. prosinca u Radićevoj 12 priređuju raskošnu kuharsku zabavu koju nikako nemojte propustiti!

Donosimo vam i recept za Parene knedle punjene džemom u umaku od vanilije koje ćete moći kušati kod Dida Bože.

Potrebno vam je:

  • 400 g oštrog brašna
  • 1 vrećica instant kvasca
  • jaje
  • 100 g nerafiniranog smeđeg šećera
  • Prstohvat soli
  • Korica od limuna
  • 100 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g pekmeza od šljiva
  • 100 g džema od smokve i kakaa (ficoco)

Za umak od vanilije:

  • 3 žumanjka
  • 350 ml mlijeka
  • 70 g nerafiniranog smeđeg šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 žlica oštrog brašna

Priprema jela:

  1. Sve suhe sastojke za knedle stavite u prigodnu zdjelu za miješanje i povežite s jajetom, otopljenim maslacom i mlakim mlijekom.
  2. Dizano tijesto razradite u glatku smjesu i pustite da se diže najmanje 30 minuta. Kad se smjesa udvostruči, napravite male okruglice koje punite s mješavinom Dida Boža džemova (ficocom i šljivom). Kuglice dobro zatvorite da ne iscuri džem i pustite ih da narastu.
  3. Knedle kuhajte u gazi na pari cca 20-25 minuta. Umak od vanilije kuhajte u posudi na paru sve dok ne dobijete konzistenciju kreme. Kuglice servirajte u široku čašu te podlijte s kremom od vanilije i posipajte s makom ili crumble-om od karameliziranih badema.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.