S početkom u 17 sati, družba Majstor kuhara: Dario Lide i Matko Bukovec će u Dida Boža Gift Shopu spremati besplatne blagdanske delicije. Ovi dečki, skupa sa svojim proslavljenim chefom, Brankom Ognjenovićem - promiču kulinarsku inovativnost te će ovih blagdana iznenaditi sve znatiželjne gurmane.
Nakon jesenske rolade na red su došle Parene knedle punjene džemom u umaku od vanilije.
Posjetitelji cooking showa i kupci proizvoda, za koje smo pripremili mnoštvo novih hrvatskih eko proizvoda, poput ručno rađenih čoko pralina, također imaju priliku sudjelovati u izvlačenju nagrade grupnog cooking tečaja u kulinarskoj učionici Majstor kuhara.
Najsretniji će moći, po principu jedan-na- jedan, kuhati s Brankom i njegovim dečkima u prostorijama udruge Majstor kuhara koristeći inovativne recepte koje smo zajedno razvijali. Dida i Majstor kuhari za vas i iduću subotu,16. prosinca u Radićevoj 12 priređuju raskošnu kuharsku zabavu koju nikako nemojte propustiti!
Donosimo vam i recept za Parene knedle punjene džemom u umaku od vanilije koje ćete moći kušati kod Dida Bože.
Potrebno vam je:
- 400 g oštrog brašna
- 1 vrećica instant kvasca
- jaje
- 100 g nerafiniranog smeđeg šećera
- Prstohvat soli
- Korica od limuna
- 100 g maslaca
- 100 ml mlijeka
- 100 g pekmeza od šljiva
- 100 g džema od smokve i kakaa (ficoco)
Za umak od vanilije:
- 3 žumanjka
- 350 ml mlijeka
- 70 g nerafiniranog smeđeg šećera
- 1 mahuna vanilije
- 1 žlica oštrog brašna
Priprema jela:
- Sve suhe sastojke za knedle stavite u prigodnu zdjelu za miješanje i povežite s jajetom, otopljenim maslacom i mlakim mlijekom.
- Dizano tijesto razradite u glatku smjesu i pustite da se diže najmanje 30 minuta. Kad se smjesa udvostruči, napravite male okruglice koje punite s mješavinom Dida Boža džemova (ficocom i šljivom). Kuglice dobro zatvorite da ne iscuri džem i pustite ih da narastu.
- Knedle kuhajte u gazi na pari cca 20-25 minuta. Umak od vanilije kuhajte u posudi na paru sve dok ne dobijete konzistenciju kreme. Kuglice servirajte u široku čašu te podlijte s kremom od vanilije i posipajte s makom ili crumble-om od karameliziranih badema.