Špajza 22. listopada 2018.

Malo pripreme i zamrzavanja za brzinski ručak i fini desert

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prazan zamrzivač puno je skuplji nego pun - zamrznuti paketi hrane međusobno se održavaju zamrznutima

Zamrzavanje kuhane ili djelomično pripremljene hrane ima mnogo prednosti - ako u zamrzivaču imate, primjerice, gotovo tijesto, iznenadni gosti više vam neće zadavati glavobolje. Temeljci, pirjane gljive, okruglice od šljiva...skratit će vrijeme pripremanja ručka. Kako biste bili sigurni u rok upotrebe, svaki zamrznuti paket označite datumom.

 

krumpirići Možda vas zanima... Pripremite sami smrznute krumpiriće za prženje Špajza

 

Osim toga, svaku novu turu zamrznute hrane stavite na dno zamrzivača kako biste prije potrošili ono što je prije zamrznuto. Pazite u čemu zamrzavate hranu - rabite za to predviđenu ambalažu, poput vrećica za zamrzavanje, a nikako nemojte upotrebljavati staklene posude jer staklo na niskim temperaturama puca. Za neku se hranu ne preporučuje zamrzavanje.

 

 

Možda vas zanima... Kako smo smrznutu piletinu pretvorili u fantastična jela Špajza

 

Povrće poput celera, luka i paprike izgubit će hrskavost, a ono bogato vodom, poput krastavaca postat će gnjecavo, baš kao i krumpir. Zamrznuti mliječni proizvodi nakon odmrzavanja puni su grudica. Gotovo svu ostalu hranu možete zamrznuti, a posebno se to preporučuje kod hrane koju kuhate u većim količinama poput složenaca. Odvojite ih u manje pakete te ćete imati ukusan i topli obrok i kad vam nije do kuhanja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.