Špajza 06. studenoga 2017.

Pripremite sami smrznute krumpiriće za prženje

krumpirići
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nekad vam se jednostavno ne da guliti i rezati krumpir pa posegnete za jednostavnijim, već narezanim krumpirićima.

Kada poželite jesti pržene krumpiriće uz primjerice ribu ili meso, vrlo često odustanete od te pomisli zato što vam ih se baš i ne da pripremati.

Naime, za pripremu krumpirića, ponekad nam treba vremena kao i za pečenje ribe. A nekad nam ih se ne da pripremati uopće.

 

pomfri.jpg Možda vas zanima... Otkrijte tajnu savršenog pommes fritesa Špajza

 

No, postoje oni lijepi trenuci kada ogulite i narežete previše krumpira i ne znate što učiniti s njim. E, odsad znate što učiniti! Spremite takav krumpir u zamrzivač, i poput pravog profesionalca, pripremite si zamrznute krumpiriće za prženje za dane kada vam se jednostavno neće dati pripremati ih!

 

Možda vas zanima... Fantastično hrskav pomfrit iz pećnice Recepti

 

Poput povrća koje uberemo u vrtu, a ne potrošimo ga odmah pa ga zamrznemo, isto možemo učiniti i s krumpirom.

Sve što je potrebno za zamrzavanje krumpirića jest prvo ih blanširati, pa staviti u hladnu vodu, posušiti ih te potom pokapati uljem i soli i zamrznuti!

pržena hrana | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Ono što je također važno, jest da, kada ih narežete, bacite ih u zakuhanu vodu i kuhajte oko 2 minute - ne dulje, kako se ne bi prekuhali. Odmah ih izvadite iz vruće vode i stavite u posudu s ledeno hladnom vodom. Tu ih držite oko 30 sekundi pa ih odmah prebacite na krpu ili papirnate ručnike kako bi se posušili.

Potom ih prebacite u potpuno suhu posudu, pokapajte ih s malo maslinovog ili suncokretovog ulja, posolite i poslažite na lim obložen papirom za pečenje te tako složen krumpir stavite u zamrzivač na nekoliko sati, ili čak preko noći. 

Izvadite iz hladnjaka i zamrznute krumpiriće prebacite u vrećicu za zamrzavanje sa zatvaračem i vratite u zamrzivač do trenutka kada ćete ih trebati za jelo!

A priprema ovako zamrznutih krumpirića jednaka je kao kod kupovnih - samo ih izvadite iz hladnjaka i stavljate u vruće ulje za prženje (pazeći pritom naravno da ne ubacite komadić leda ako se slučajno našao u vrećici s krumpirićima).

I to je to! Imate vlastite zamrznute krumpiriće spremne za pečenje!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.