Kada poželite jesti pržene krumpiriće uz primjerice ribu ili meso, vrlo često odustanete od te pomisli zato što vam ih se baš i ne da pripremati.
Naime, za pripremu krumpirića, ponekad nam treba vremena kao i za pečenje ribe. A nekad nam ih se ne da pripremati uopće.
No, postoje oni lijepi trenuci kada ogulite i narežete previše krumpira i ne znate što učiniti s njim. E, odsad znate što učiniti! Spremite takav krumpir u zamrzivač, i poput pravog profesionalca, pripremite si zamrznute krumpiriće za prženje za dane kada vam se jednostavno neće dati pripremati ih!
Poput povrća koje uberemo u vrtu, a ne potrošimo ga odmah pa ga zamrznemo, isto možemo učiniti i s krumpirom.
Sve što je potrebno za zamrzavanje krumpirića jest prvo ih blanširati, pa staviti u hladnu vodu, posušiti ih te potom pokapati uljem i soli i zamrznuti!
Ono što je također važno, jest da, kada ih narežete, bacite ih u zakuhanu vodu i kuhajte oko 2 minute - ne dulje, kako se ne bi prekuhali. Odmah ih izvadite iz vruće vode i stavite u posudu s ledeno hladnom vodom. Tu ih držite oko 30 sekundi pa ih odmah prebacite na krpu ili papirnate ručnike kako bi se posušili.
Potom ih prebacite u potpuno suhu posudu, pokapajte ih s malo maslinovog ili suncokretovog ulja, posolite i poslažite na lim obložen papirom za pečenje te tako složen krumpir stavite u zamrzivač na nekoliko sati, ili čak preko noći.
Izvadite iz hladnjaka i zamrznute krumpiriće prebacite u vrećicu za zamrzavanje sa zatvaračem i vratite u zamrzivač do trenutka kada ćete ih trebati za jelo!
A priprema ovako zamrznutih krumpirića jednaka je kao kod kupovnih - samo ih izvadite iz hladnjaka i stavljate u vruće ulje za prženje (pazeći pritom naravno da ne ubacite komadić leda ako se slučajno našao u vrećici s krumpirićima).
I to je to! Imate vlastite zamrznute krumpiriće spremne za pečenje!