Špajza 24. rujna 2018.

Mason burgers&stuff najbolji burger Festivala!

foto: Sandro Sklepić
gastro postao gastro.24sata.hr
U nedjelju je svoja mirisna vrata zatvorio Zagreb Burger Festival. Do sada najuspješnije izdanje ovog gurmanskog događanja u jedanaest dana posjetilo je oko 190.000 ljudi.

Posjetitelji su uživali uz ponudu 18 ugostitelja iz Zagreba, Splita i Pule, 5 barova te popratne sadržaje poput Kid’s zone i photo pointova. Na kupolastoj pozornici svoje je vještine pokazalo 18 DJ’eva, a održana su i dva koncerta.

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić

Posljednjeg dana Festivala na Strossmayerovom trgu su proglašeni pobjednici u tri kategorije. Osim one već poznate - The Best Burger by People, birali su se najbolji burgerski okusi u još dvije kategorije: The Best Burger by Food Bloggers i The Best Burger by Food Media.

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić Mason

The Best Burger by People najvažnija je kategorija, jer najboljeg od najboljih biraju posjetitelji, no dragocjene su i blogerske ocjene kao i one vodećih gastro medija. Osim sjajne ponude jela i pića, velikom uspjehu Festivala pogodovao je, osim lijepog vremena i sjajan glazbeni program uz izmjenu sjajnih beatova, uz vodeće svjetske DJ zvijezde kao što su Huey Morgan, Kenny Dope, Amerigo Gazaway i Danny Kane.

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić Kaschetta

Po odabiru posjetitelja najbolji burger ponudio je Mason burgers&staff, drugi najbolji burger dolazi iz The Burger Bara, a na trećem mjestu se smjestila Đurina hiža.

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić Mason

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić The Burger Bar

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić
Đurina Hiža


Prema ocjeni gastro medija najbolji burger na ovogodišnjem Festivalu ponudio je Mason burgers&stuff. Drugo mjesto pripalo je zagrebačkoj Kascheti, koja po prvi put sudjeluje na Zagreb Burger Festivalu, dok treće mjesto dijele Đurina Hiža, još jedan ovogodišnji debitant, te 50 A Burger & Champagne Bar.

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić
50 A Burger & Champagne Bar

Gastro blogeri su najboljim proglasili zagrebački The Burger Bar, a drugo je mjesto osvojila ekipa iz Submarinea. Još jedan ovogodišnji debitant na Festivalu, Cellar Grill uhvatio je treće mjesto, a izvan spomenutih kategorija odabran je i najbolji vegetarijanski burger Toto’s Burger Bara iz Splita.

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić Submarine

Zagreb Burger Festivala se, zbog atraktivnog programa, vrhunske ugostiteljske ponude i sjajne lokacije te popratnih sadržaja ne bi postidjele niti vodeće svjetske metropole, a samim konceptom predstavlja uspješan ogledni primjer kako bi gastro festivali trebali izgledati. Ponosni što smo i mi iz Gastro.hr-a imali svoj obol i proglasili pobjednika, jedva čekamo naredni festival i vidimo se i opet na Strossu!

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić
 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.