Špajza Gastro zvijezda 17. prosinca 2021.

Mateja Krvarić: "I u blogerskom svijetu stalno morate raditi na sebi!"

Matija Habljak/PIXSELL ;Publika i žiri izglasali su pobjednicu ovogodišnje Gastro zvijezde - Mateju Krvarić, autoricu bloga Uvijek gladna

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Publika i žiri izglasali su pobjednicu ovogodišnje Gastro zvijezde - Mateju Krvarić, autoricu bloga Uvijek gladna...

Mateja Krvarić je pobjednica natječaja Gastro zvijezda 2021. godine u kategoriji Slastice te dobitnica priznanja za food blog godine. Svatko tko pozornije prati domaće gastro blogere zasigurno je testirao i pokoji recept Mateje Krvarić, autorice bloga Uvijek gladna, Mateja ima čak devet godina staža u bloganju, a njena su specijalnost slatke gastro delicije.  

S obzirom na Matejin dugogodišnji blogerski staž, popričali smo s njom o samim počecima njezine blogerske avanture, specifičnostima tog hobija koji postaje zanimanje te promjenama u blogosferi koje su se dogodile s pojavom društvenim mreža.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Mateja Krvarić, Matija Habljak/PIXSELL Čestitke na nagradi, nova Gastro zvijezdo. Što ti znači ova nagrada?

Hvala Vam puno. Znači mi zapravo dosta, ovo je prva nagrada koju sam dobila nakon devet godina druženja sa čitateljima. 

Zašto si blog nazvala "Uvijek gladna"?

Taj se hashtag stalno provlačio ispod objava i onda sam promijenila tadašnje ime M’s Bakery u Uvijek gladna i to je bio pravi pogodak!

Što te je inspiriralo da počneš blogati u razdoblju prije nego što su food blogovi postali popularni na našim prostorima?

Ja sam bila oduševljena stranim blogovima, ali i našim pionirkama i baš sam silno htjela postati dio te zajednice. Tada male, a sada poprilično velike.

Što je važno za kvalitetan food blog danas? Postoji li čarobna formula za uspjeh?

Na žalost mislim da ne postoji čarobna formula. Važno je da osoba voli hranu i voli kuhati, i uz to na žalost u današnje vrijeme mora imati dobre fotografije.

Koji su tvoji omiljeni blogovi koje pratiš i tko je bio tvoj uzor za pokretanje food bloga?

U blogove sam se zaljubila preko "Cukar" (tada Voće i povrće), Monike "Bake Noir" (tada Sweet Sensation) i Ana Marije "Da mi je nešto slatko". Sada pratim većinu kolega.

Sjećaš li se svog prvog posta i koje je to godine bilo?

Sjećam se, naravno! U petom mjesecu će blog proslaviti 10 godina, bila je to pavlova od čokolade i jagoda.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Gastro zvijezda 2021. Matija Habljak/PIXSELL

Koliko je za uspjeh food bloga presudna dobra fotografija, pomaže li tebi netko u fotkanju i snimanju?

Nije presudna, ali je jako važna. Sada se tu već ubacio i video, znači stalno morate raditi na sebi. 

Što poručuješ mladim ljudima koji razmišljaju o pokretanju food bloga ili Instagram profila?

Sretno i samo naprijed! Vrijedi pokušati!

Čini li ti se kako je upravo u pandemiji koronavirusa porastao interes pratitelja za food blogere?

 Pa i da i ne, možda za vrijeme prvog lockdowna, generalno ljudi koji vole kuhati su uvijek zainteresirani.

Koje su prednosti sudjelovanja u blogerskoj zajednici?

Druženje i divna prijateljstva.

Za kraj poruka za sve one koji žele biti iduća Gastro zvijezda?

Imate godinu dana da se potrudite i samo vam je nebo granica!

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Tonkica Zlački i Mateja Krvarić, Matija Habljak/PIXSELL

Lidl je prepoznao važnost poticanja i nagrađivanja food blogera i veliku važnost ovog natjecanja u organizaciji portala missGastro i podržao projekt kao glavni pokrovitelj. Naš partner Gorenje se i ove godine priključuje najvećem regionalnom natjecanju kao sponzor kategorije Tradicionalna hrana.

 | Author: Gastro zvijezda 2021.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.