Špajza 16. ožujka 2021.

Michelle Obama zvijezda je nove Netflixove kulinarske emisije za najmlađe...

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bivša prva dama Amerike Michelle Obama na Netflixu je pokrenula kulinarsku seriju Waffles + Mochi namijenjenu najmlađima...

Nakon knjige Becoming i uspješnog pokretanja podcasta na Spotifyu, Michele Obama zvijezda je i izvršna producentica još jedne emisije, koja se od danas, 16. ožujka počela prikazivati na Netflixu. Posljednja serija u unosnom partnerstvu između Obamine produkcijske kuće Higher Ground i Netflixa je Waffles + Mochi, šarmantna i neobična dječja serija u kojoj dvije lutke putem čarobne leteće košarice istražuju svijet hrane. 

Kampanja 'Pokrenimo se!'

Waffles + Mochi u režiji Konnera i Alexa Bravermana, poučna je serija koja djecu uči nutricionističkoj i kulinarskoj pismenosti, naravno, uz pozamašnu dozu djetinje fantazije. Tema serije usko je povezana sa sloganom 'Let's move' iz ranije Michelline javnozdravstvene kampanje, čiji je cilj suzbiti pretilost među djecom. Svrha njezine kampanje bila je pokrenuti inicijative koje bi svim obiteljima pomogle da dobiju pristup zdravoj i cjenovno pristupačnoj hrani. 

Waffles (lutka) napola je Yeti, napola smrznuto stvorenje, a njezin partner "Mochi" utjelovljen je u tradicionalnoj japanskoj lutki veličine dlana. Dvojac dolazi iz "zemlje smrznute hrane", koja simbolično predstavlja prehranu koja uključuje malo (ili nimalo) kuhanja te putuje u živopisnu trgovinu mješovitom robom u New Yorku, gdje se žele zaposliti na odjelu za sortiranje hrane. Tamo upoznaju „gđu. O.", odnosno Michelle Obamu, ljubaznu, opuštenu, pričljivu i prizemnu prodavačicu. 

Svaka od 10 epizoda, traje 20 do 25 minuta, a fokusira se na različite osnovne namirnice poput rajčice, krumpira, gljiva i kukuruza, jaja, soli, začinskog bilja, riže, kiselih krastavaca itd. Waffles i Mochi putuju svijetom; od Perua do Japana, od Los Angelesa do Venecije, kako bi posjetili lokalne kuhare, restorane, farme i domove te velika imena u svijetu kulinarstva. Američka chefica Samin Nostrat iz Salt, Fat, Acid, Heat podučava lutke o tajnama rajčice, dok im chef José Andrés objašnjava tajne gazpacha u ležernom tonu. U seriji se pojavljuju i Jessica Wang iz Loss Angelesa, poznati chef Massimo Bottura, Bricia Lopez, vlasnica poznatog restorana Guelaguetza u Los Angelesu i brojna druga lica iz svijeta kulinarstva koja glavne likove uče pripremi raznovrsnih jela.

Putovanja završavaju poučnom lekcijom gospođe O. o važnosti umjerenosti u prehrani. Waffles + Mochi serija je koja balansira između didaktičnosti i zabave te uči djecu da hrani koju jedu pristupaju sa znatiželjom, uključenošću i dozom znanja.

 

Možda vas zanima... The Final Table: Najpoznatiji chefovi svijeta u napetom kulinarskom showu Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.