Špajza 03. srpnja 2013.

Modernist Cuisine

Modernist Cuisine
foto: Modernist Cuisine
gastro postao gastro.24sata.hr
Revolucionarna kuharica koja upoznaje čitatelja sa znanstveno nadahnutim tehnikama pripreme hrane koju potpisuju znanstvenici, izumitelji i kuhari.

Kuharsku enciklopediju Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking  potpisuju znanstvenici, izumitelji te kuhari Nathan Myhrvoid, Chris Young i Maxime Bilet, a podijeljena je na šest zasebnih knjiga koje detaljno opisuju povijest kuhanja, osnove, tehnike, namirnice, opremu, pripremu i sve ostalo što trebate znati za adekvatno ponašanje u kuhinji.

Nadahnuti znanstvenim činjenicama autori su koristili tehnike za pripremu hrane na jedan sasvim drugačiji način dobivši sasvim nove okuse i  teksture, a kroz tisuće originalnih fotografija, dijagrama i ilustriranih uputa korak-po-korak, jasno i zanimljivo objašnjavaju čitateljima kako se koristiti pojedinim tehnikama. Osim novih kuharskih tehnika, ova revolucionarna kuharica uvest će vas u jedan sasvim novi svijet kuhanja i jedenja korištenjem i novih fotografskih tehnika koje čitatelju omogućuju da unutar samog procesa kuhanja vidi što se događa s hranom kada se termički obrađuje.

Na više od dvije tisuće stranica otkrivene su znanstveno-kulinarske tajne tradicionalnih metoda pripremanja hrane poput kuhanja, dimljenja, pečenja i prženja. Osim osnovnih tehnika, u knjizi možete pronaći i najopsežniji vodič za tehniku kuhanja Sous vide, zatim vodič za ambalažne materijale i opreme, razne kuharske strategije, kao i savjete za rješavanje mogućih problema u kuhanju. Opsežna poglavlja objašnjavaju kako postići nevjerojatne rezultate pomoću popularnih sredstava za zgušnjavanje, a na oko 300 stranica nalaze se novi recepti izvrsnih jela koja se poslužuju u ekskluzivnim restoranima, uz preporuke vrhunskih kuhara, koji su svojim savjetima dodatno obogatili sadržaj.

Na Gourmand World Cookbook Awardsu 2010. godine kuharska enciklopedija Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking proglašena je jednom od najvažnijih knjiga u prvih deset godina 21. stoljeća, što je opširnom tematikom, jednostavnim pristupom i zanimljivim sadržajem zasigurno i zaslužila.

Autor: Nathan Myhrvold, Chris Young i Maxime Bilet

Izdavač: The Cooking Lab, 2011.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.