Špajza Gastro zvijezda 10. studenoga 2022.

Mrvice sa stola - recepti naših baka i mama s 'izletima' u novo i nepoznato

Anamarija Habuš, autorica bloga Mrvice sa stola foto: Mrvice sa stola

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Blog Mrvice sa stola, iza kojeg stoji Anamarija Habuš, finalist je našeg izbora za Gastro zvijezdu u kategoriji Slastice. Brzo je stekao brojne poklonike jer Anamarija sprema fine i tradicionalne slastice na suvremen način.

Anamarija Habuš, po struci medicinska sestra najsretnija je kada uniformu zamijeni pregačom pa je tako prije tri godine pokrenula Instagram profil TigerLilly47, a blog Mrvice sa stola godinu kasnije - iz čiste ljubavi prema kuhanju i fotografiji. Oni su joj poslužili kao podsjetnik na sve fino što je skuhala, probala i pofotkala te ih rado dijeli s drugima.

“Prvi recept koji sam objavila bio je za zelene roščiće, kolačiće nalik kiflicama koji se rade od bučinih sjemenki i začudo bili su odlično prihvaćeni”, otkriva nam Anamarija.  Njezini ukućani vole baš sve što napravi, pa je s te strane ‘blagoslovljena jer može skuhati sve što joj padne na pamet ili što nađe u kuharicama ili na internetu - znajući da će se pojesti’. Njezini pratitelji na Instagramu, pak, više naginju raznoraznim desetima i kolačima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anamarija (@tigerlilly47)

Slaže namirnice prema trenutnom raspoloženju

Brojci od malo više od 5000 pratitelja, priznaje nam, nije se nadala, ali je iskreno sretna zbog te svoje male zajednice s kojom redovito komunicira virtualno. Osim što joj je neopisivo drago, oni su i njezin  vjetar u leđa od prvog dana. S nekima se čuje i vidi privatno, u stvarnom životu i postali su vrlo dobri prijatelji te potpora jedni drugima. 
Sebi za gušt trenutno najradije skuham puding od prosa, za koji sam recept našla baš na Instagramu i kombiniram ga i slažem namirnice prema trenutnom raspoloženju. Što se tiče Gastro zvijezde najviše me veselilo kuhanje u velikoj kuhinji, ali i to što sam morala prevladati strah od stajanja ispred kamere - nekako se više vidim iza nje”, iskreno će Anamarija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anamarija (@tigerlilly47)


Sastojci bez kojih u kuhinji ne može su sol i cimet, dok smatra kako je recept kojeg svatko mora znati onaj za kuhana ili pečena jaja. “Moja kuhinja je tradicionalna, volim recepte naših baka i mama s izletima u novo i nepoznato. A moj najdraži trenutak u blogerskoj karijeri je svakako prva pohvala tj. prvi pozitivan feedback i tuđa fotografija ‘mog’ jela. Tada sam znala da radim nešto dobro i da sam na pravom putu”, s ponosom zaključuje naša finalistica.

Svakako zaviri što to fino sprema Anamarija na blogu Mrvice sa stola, a ako ti se sviđaju njezini recepti za nju možeš glasati ovdje.

Partner projekta u kategoriji Slastice je Gorenje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.