Špajza 10115 prikaza 02. studenoga 2019.

Jednostavni trikovi za dulji vijek krumpira

krumpir
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Znamo da je krumpir najbolje čuvati na tamnom, hladnom mjestu - po mogućnosti na temperaturi od 10 stupnjeva. Podrum bi bio idealan. Ali što ako nemaš podrum?

U slučaju, kao i kod većine ljudi da nemaš podrum, Food52 ti donosi nekoliko strategija koje bi trebali imati na umu prilikom čuvanja krumpira.

Što dalje od sunca

  • Krumpir nikako nemoj držati na otvorenom, trebao bi biti što dalje od izvora svjetla. Posluži se ladicama, košarom, ormarom... Dobro će poslužiti i papirnata ili jutena vreća. Bitno je da je mrak!

 

Peceni krumpir Možda vas zanima... Top 10 jela s krumpirima None

 

Protok zraka je važan

  • Važno je da krumpir ima barem mali dotok zraka. Nikako ga nemoj zatvoriti u posudu ili vrećicu. 

Ne držite ga pored luka

  • Većina nas ima naviku u isti koš strpati krumpir i luk jer nam je tako najlakše. Ali odoli iskušenju. Ako ih zajedno čuvaš, krumpir će brže proklijati i poprimit će okus luka

 

Krumpir Možda vas zanima... Genijalan trik: Kako najlakše oguliti krumpir? None

 

Izbjegavaj topla mjesta

  • Čak i ako nemaš hladnije mjesto za pohranu krumpira u svojoj kuhinji, pobrini se da izbjegneš najtoplija mjesta. Nikako nemoj spremati i čuvati krumpir u blizini pećnice ili ispod sudopera. Toplina će potaknuti klijanje krumpira. 

Ako su krumpiri pravilno spremljeni, mogu stajati nekoliko tjedana.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.