Instagram profil Marie Wasler izvor je inspiracije za sve koji vole šarene vege zalogaje, lijepo posuđe i fotografije kućnih ljubimaca. Ovog je puta Pinkfoodie pripremila izvanredan mac & cheese - bez sira. Idealan je za vegane kojima za kraj radnog tjedna treba poštena doza comfort fooda.
Ako si obožavatelj profila Pinkfoodie ili te zainteresirao ovaj recept, obavezno glasaj za Marie na gastrozvijezda.24sata.hr! Sa svakim je glasom bliže osvajanju titule prvog Top foodieja.
Sastojci:
- 400 g krumpira, nasjeckano na kockice 1 cm
- 140 g mrkve, nasjeckano na kolutiće 1 cm
- 130 g indijskih oraščića
- 3 žlice limunovog soka
- 3 žlice nutritivnog kvasca
- 2 žlice tapioka škroba
- 2 čaše biljnog mlijeka
- 1 čaša povrtnog temeljca
- 3 režnja češnjaka
- ½ žlica veganskog maslaca ili 1 žlica ulja
Priprema:
- Krumpir i mrkve kuhamo dok ne omekšaju u potpunosti.
- U međuvremenu skuhamo i indijske oraščiće 10-15 minuta.
- Skuhano povrće i indijske oraščiće stavimo u blender sa sokom od limuna, nutritivnim kvascem, tapioka škrobom, biljnim mlijekom i povrtnim temeljcom te blendamo dok ne dobijemo kremasti umak. Kušajte pa dodajte još začina po želji.
- U dubokoj tavi popržimo sitno nasjeckani češnjak na veganskom maslacu ili ulju 1-2 minute.
- Dodamo umak od sira te pirjamo dok ne postaje rastezljiv.
- Za kraj dodamo tjesteninu u umak. Dobar tek!
Umak se može koristiti za vege lazanje, za pizzu ili kao dip za tortilja čipseve!