Špajza Gastro zvijezda 15. studenoga 2019.

Najfiniji veganski mac & cheese iz kuhinje Pinkfoodie

foto: Pinkfoodie
gastro postao gastro.24sata.hr
Marie Wasler, superfinalistica "Gastro zvijezde" u kategoriji Top foodie, pripremila je odličan recept za mac & cheese...

Instagram profil Marie Wasler izvor je inspiracije za sve koji vole šarene vege zalogaje, lijepo posuđe i fotografije kućnih ljubimaca. Ovog je puta Pinkfoodie pripremila izvanredan mac & cheese - bez sira. Idealan je za vegane kojima za kraj radnog tjedna treba poštena doza comfort fooda.

Ako si obožavatelj profila Pinkfoodie ili te zainteresirao ovaj recept, obavezno glasaj za Marie na gastrozvijezda.24sata.hr! Sa svakim je glasom bliže osvajanju titule prvog Top foodieja.

 | Author: Pinkfoodie foto: Pinkfoodie

Sastojci:

  • 400 g krumpira, nasjeckano na kockice 1 cm
  • 140 g mrkve, nasjeckano na kolutiće 1 cm
  • 130 g indijskih oraščića
  • 3 žlice limunovog soka
  • 3 žlice nutritivnog kvasca
  • 2 žlice tapioka škroba
  • 2 čaše biljnog mlijeka
  • 1 čaša povrtnog temeljca
  • 3 režnja češnjaka
  • ½ žlica veganskog maslaca ili 1 žlica ulja

 

Možda vas zanima... Je li Pinkfoodie novi "Top foodie"? Špajza

 

Priprema:

  1. Krumpir i mrkve kuhamo dok ne omekšaju u potpunosti.
  2. U međuvremenu skuhamo i indijske oraščiće 10-15 minuta.
  3. Skuhano povrće i indijske oraščiće stavimo u blender sa sokom od limuna, nutritivnim kvascem, tapioka škrobom, biljnim mlijekom i povrtnim temeljcom te blendamo dok ne dobijemo kremasti umak. Kušajte pa dodajte još začina po želji.
  4. U dubokoj tavi popržimo sitno nasjeckani češnjak na veganskom maslacu ili ulju 1-2 minute.
  5. Dodamo umak od sira te pirjamo dok ne postaje rastezljiv.
  6. Za kraj dodamo tjesteninu u umak. Dobar tek!


Umak se može koristiti za vege lazanje, za pizzu ili kao dip za tortilja čipseve!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.