Pisali smo o hrani u obliku jednoroga, šarenim kavama iz Starbucksa, avokado maniji i, u posljednje vrijeme super popularnom, rose vinu. No ipak, niti jedan od ovih trendova nije se našao na vrhu ljestvice popularnosti u svijetu gastronomije. Što smo najviše googlali, otkriva portal Food&Wine.
Naime, prvo je mjesto samouvjereno zauzela - kurkuma. Zimi je bila odličan dodatak zlatnom mlijeku dok se ljeti koristi u slanim i slatkim jelima, daje im divnu narančastu boju, ali i hrani organizam. Zanimljiva je i činjenica da je kurkuma prozvana najfunkcionalnijim gastro trendom godine.
Nakon kurkume, visoku poziciju zauzela je i svinjetina, posebice ona sporo pečena, koja se sama odvaja od kosti, a najslasnija je u jednostavnim sendvičima.
Meso pak prate, nimalo iznenađujuće, kolači iz šalice. Fantastične kombinacije, jednostavna priprema u mikrovalnoj pećnici i bogati okusi kolača samo po svom okusu bitne su karakteristike kolača iz šalice. Upravo zato i ne čudi pretjerana zainteresiranost za ovaj fantastičan gastronomski trend.
U kategoriji tjestenine, nagradu za najpopularniji oblik odnijeli su rigatoni, a u kategoriji jeste li znali, prema Googleovom istraživanju, najviše je upita bilo vezanih za mango. Kako narezati mango? Pa na kockice!