Špajza 11. srpnja 2017.

Najpopularniji gastro trendovi ovog trenutka!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bez obzira ulazite li u skupinu pobornika gastronomskih trendova i svaki od njih morate odmah isprobati, ili pak ste od onih koji vole svoje navike i ne vole se priklanjati trendovima, oni trenutno popularni u potpunosti će vas iznenaditi.

Pisali smo o hrani u obliku jednoroga, šarenim kavama iz Starbucksa, avokado maniji i, u posljednje vrijeme super popularnom, rose vinu. No ipak, niti jedan od ovih trendova nije se našao na vrhu ljestvice popularnosti u svijetu gastronomije. Što smo najviše googlali, otkriva portal Food&Wine.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Naime, prvo je mjesto samouvjereno zauzela - kurkuma. Zimi je bila odličan dodatak zlatnom mlijeku dok se ljeti koristi u slanim i slatkim jelima, daje im divnu narančastu boju, ali i hrani organizam. Zanimljiva je i činjenica da je kurkuma prozvana najfunkcionalnijim gastro trendom godine.

 

Kurkuma Možda vas zanima... 5 razloga zašto kurkumu trebate koristiti češće None zlatno mlijeko Možda vas zanima... Novi trend koji obožavamo: Zlato u čaši None


Nakon kurkume, visoku poziciju zauzela je i svinjetina, posebice ona sporo pečena, koja se sama odvaja od kosti, a najslasnija je u jednostavnim sendvičima. 

 

Pulled pork Možda vas zanima... Kako napraviti popularni pulled pork u pećnici? None


Meso pak prate, nimalo iznenađujuće, kolači iz šalice. Fantastične kombinacije, jednostavna priprema u mikrovalnoj pećnici i bogati okusi kolača samo po svom okusu bitne su karakteristike kolača iz šalice. Upravo zato i ne čudi pretjerana zainteresiranost za ovaj fantastičan gastronomski trend.

 

Možda vas zanima... Donosimo prijedloge za 3 kolača iz šalice Špajza

 

U kategoriji tjestenine, nagradu za najpopularniji oblik odnijeli su rigatoni, a u kategoriji jeste li znali, prema Googleovom istraživanju, najviše je upita bilo vezanih za mango. Kako narezati mango? Pa na kockice!

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.