Osim što su spas za višak povrća, pečenog mesa ili ribe iz hladnjaka, namazi pripremljeni kod kuće ne sadrže štetne konzervanse i razne aditive.
Za mesne namaze usitnite ili sameljite kuhano ili pečeno meso: teletinu, piletinu, divljač i jetra te pomiješajte sa sastojkom koji će ga povezati: maslacem, senfom, majonezom, vrhnjem, mašću ili maslinovim uljem.
Vrhnje, svježi sir, majoneza ili maslac samo su neki od sastojaka s kojima ih možete miješati, a obavezno dodajte peršin, limun i češnjak. Osim što se premazuju te poslužuju uz kruh, peciva, tortilje i dvopek, domaći namazi odlično se slažu s brojnim drugim jelima.
Pročitajte naše prijedloge za ukusne namaze i paštete:
Iznenadite svoje nepce domaćom paštetom od graha. Ovaj ukusan namaz priprema se brzinski pa se maže na tost ili krekere.
Spojite pileću i teleću jetricu, pa uživajte u slasnim zalogajima domaće paštete.
Pileća jetrena pašteta vjerojtno je najjednostvnija pašteta koju možete napraviti. Čak i ako niste veliki ljubitelji jetrenih pašteta ovaj recept bi vas mogao preobratiti.
Doručak, brza užina ili večera postat će još bolji počastite li se finom i tako jednostavnom paštetom od tune.
Arapski namaz, hummus već godinama osvaja svijet, vole ga svi, a u pojedinim se gradovima svijeta otvaraju čak i specijalizirani restorani posvećeni ovom raskošnom, ali neobično jednostavnom namazu. Jeste li ga već isprobali?
Uživajte u slasnim domaćim namazima!