Marko Lasić Nered u siječnju je objavio prvu epizodu kulinarskog showa „Kaj se kuha?“. Iako je prvotni plan bio obilazak restoranskih kuhinja i priprema specijaliteta za domaće zvijezde, posljednje su dvije epizode snimljene u Neredovoj (urednoj) kuhinji. Karantena ga nije omela, već je upogonio susjedov grill koji je liftom stigao s prvog kata, i napravio burgere s mekanim pecivima i hambi umakom.
Juneći burgeri stigli su mu iz Rougemarinove Santoku mesnice, povrće iz OPG-a Bračun, ali fina je peciva umijesio sam. Prenosimo ti i recept...
Sastojci:
- 650 g glatkog brašna
- 10 g suhog kvasca
- 2 jaja
- 60 g rastopljenog maslaca
- 5 žličica šećera
- 2 žličice soli
- 30 ml mlake vode
Priprema:
- Pomiješaj 100 g brašna sa suhim kvascem i mlakom vodom. Umuti, dodaj jaja, rastopljeni maslac, šećer i sol pa dobro promiješaj.
- Pripremljenu smjesu prelij preko preostalih 550 g brašna.
- Izmiksaj s nastavcima za tijesto pa ga ostavi na toplom da se digne.
- Tijesto razvaljaj na pobrašnjenoj podlozi, oblikuj osam jednakih „bublica“, pokrij ih krpom i pusti da odstoje još 20-ak minuta na toplom.
- Premaži ih žumanjkom, pospi sjemenkama i stavi u pećnicu zagrijanu na 210 stupnjeva. Peci otprilike 10 minuta, ovisno o pećnici.
Ako te zanima cijeli proces pripreme burgera, uključujući i domaći hambi umak, pogledaj novu epizodu showa „Kaj se kuha?“!
Prošle epizode potraži na YouTube kanalu, a tekuće događaje prati na Facebook i Instagram profilima!