Špajza 21. travnja 2020.

Nered ima odličan recept za mekana hambi peciva

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Izdanje kulinarskog showa „Kaj se kuha?“ ponovno je snimljeno u Neredovoj zagrebačkoj kuhinji. Ovog puta uz pomoć brzih dostavljača, susjeda s prvog kata i malih komentatora...

Marko Lasić Nered u siječnju je objavio prvu epizodu kulinarskog showa „Kaj se kuha?“. Iako je prvotni plan bio obilazak restoranskih kuhinja i priprema specijaliteta za domaće zvijezde, posljednje su dvije epizode snimljene u Neredovoj (urednoj) kuhinji. Karantena ga nije omela, već je upogonio susjedov grill koji je liftom stigao s prvog kata, i napravio burgere s mekanim pecivima i hambi umakom. 

Juneći burgeri stigli su mu iz Rougemarinove Santoku mesnice, povrće iz OPG-a Bračun, ali fina je peciva umijesio sam. Prenosimo ti i recept...

 | Author: Promo foto: Promo

Sastojci:

  • 650 g glatkog brašna
  • 10 g suhog kvasca
  • 2 jaja
  • 60 g rastopljenog maslaca
  • 5 žličica šećera
  • 2 žličice soli
  • 30 ml mlake vode

Priprema:

  1. Pomiješaj 100 g brašna sa suhim kvascem i mlakom vodom. Umuti, dodaj jaja, rastopljeni maslac, šećer i sol pa dobro promiješaj.
  2. Pripremljenu smjesu prelij preko preostalih 550 g brašna.
  3. Izmiksaj s nastavcima za tijesto pa ga ostavi na toplom da se digne. 
  4. Tijesto razvaljaj na pobrašnjenoj podlozi, oblikuj osam jednakih „bublica“, pokrij ih krpom i pusti da odstoje još 20-ak minuta na toplom. 
  5. Premaži ih žumanjkom, pospi sjemenkama i stavi u pećnicu zagrijanu na 210 stupnjeva. Peci otprilike 10 minuta, ovisno o pećnici. 

Ako te zanima cijeli proces pripreme burgera, uključujući i domaći hambi umak, pogledaj novu epizodu showa „Kaj se kuha?“!

Prošle epizode potraži na YouTube kanalu, a tekuće događaje prati na Facebook i Instagram profilima!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.