Špajza 10. rujna 2018.

Nikola Lesar u najnapetijem japanskom kulinarskom showu

foto: Screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Pobjednik hrvatskog Mastechefa 2012. godine, nedugo nakon pobjede preselio je na Tajland, otvorio restoran, a ovih je dana sudjelovao i u Iron Chefu, jednom od najpopularnijih azijskih kulinarskih showova.

Japanski kulinarski show Iron Chef s prikazivanjem je krenuo 1993. godine i postao instant hit. Danas gotovo svaka emisija doseže gledanost od dva milijuna što je svrstava među najpopularnije kulinarske emisije uopće.

 

Možda vas zanima... Isplati li se gledati dva nova kulinarska showa? Špajza

 

Nikola Lesar, nakon nekoliko godina života na Tajlandu, okušao je svoju sreću u pripremi čak deset jela u samo 60 minuta. U natjecanju su mu pomogli i članovi tima njegovog tajlandskog restorana Rustic Eatery, a borio se protiv poznate Iron chefice.

"Sudac Thai Masterchefa pozvao me da gostujem u Iron Chef kad je čuo da sam otvorio restoran u Phuketu. Zadatak je bio u 60 minuta skuhati deset tanjura s dvije tajne namirnice", rekao nam je Nikola.

 

 | Author: Screenshot foto: Screenshot

 

Emisije Iron Chefa temelje se na dva tajna sastojka koje chefovi iz suparničkih timova saznaju tek po početku takmičenja, a u emisiji u kojoj je nastupio Lesar tajni sastojci su bili ogromna škarpina od 30 kilograma, smrznuta na 80% kako bi se chefovima otežalo fileteranje, i žabe, koje su kao druga tajna namirnica stigle 15 minuta prije kraja natjecanja.

 

Možda vas zanima... U jednom smo dahu pogledali Chef's Table: Pastry Kolumne

 

Nikola nam je otkrio i koja je jela spremao, pa su se tako na njegovom meniju našli japanski grouper tartar s wonton nachosima, grouper yakitori bbq, riblji kolačići i penang curry, crni rižot s grouperom i cherry rajčicama i vijetnamska salata od žaba.

"Bilo je žešće napeto, 60 min je jako malo vremena za sva ta jela, al evo, preživjeli smo nekako", kaže Nikola.

 

 | Author: Screenshot foto: Screenshot

 

Iako mu je pobjeda izmakla za samo dva boda, Nikola je čitavo iskustvo doživio kao super zabavno i napeto te je sretan što je imao prilike sudjelovati u showu ovakvog kalibra.

"Bez obzira na konačan ishod, bilo je super zabavno i napeto. Sviđa mi se što u showu stvarno nema prekida, kuha se 60 minuta bez prekida snimanja, tak da je stvarno napeto. Pravi challenge", dodao je na kraju chef Nikola Lesar.

Cijelu epizodu pogledajte u videu u nastavku.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.