gastro postao
                                            
                                        
                                    Isprobajte ovu sjajnu, norvešku verziju riže na mlijeku i oduševite se novim okusom!
                                
                                
                                    
                                
                                Iako se priprema vrlo slično kao i obična riža na mlijeku, u ovoj skandinavskoj verziji, koja nam dolazi iz Norveške, u rižu na mlijeku ubacile su se još i grožđice!
Umjesto grožđica možete staviti i sušene brusnice, višnje, ribizle, ali i lješnjake i bademe.
Okus je obogaćen mirisnim muškatnim oraščićem i cimetom.
Sastojci:
- 1 2/3 šalice vode
 - 3/4 šalice riže
 - 500 ml mlijeka
 - 1 žličica soli
 - 1 žličica cimeta
 - 1 žličica muškatnog oraščića
 - 1 žličica ekstrakta vanilije
 - 100 g grožđica
 - prženi lješnjaci za posipavanje (po želji)
 
Priprema:
- Zakuhati vodu i dodati rižu, poklopiti i pustiti da se kuha 15 minuta
 - Dodati mlijeko, grožđice, cimet i muškatni oraščić te poklopiti i pustiti da se kuha još 20 minuta
 - Posoliti
 - Poslužiti toplo, s malo maslaca i šećera i posipati prženim lješnjacima