Špajza 02. ožujka 2017.

Norveška riža na mlijeku

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ovu sjajnu, norvešku verziju riže na mlijeku i oduševite se novim okusom!

Iako se priprema vrlo slično kao i obična riža na mlijeku, u ovoj skandinavskoj verziji, koja nam dolazi iz Norveške, u rižu na mlijeku ubacile su se još i grožđice!

Umjesto grožđica možete staviti i sušene brusnice, višnje, ribizle, ali i lješnjake i bademe.

Okus je obogaćen mirisnim muškatnim oraščićem i cimetom

Sastojci:

  • 1 2/3 šalice vode
  • 3/4 šalice riže
  • 500 ml mlijeka
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g grožđica
  • prženi lješnjaci za posipavanje (po želji)

Priprema:

  1. Zakuhati vodu i dodati rižu, poklopiti i pustiti da se kuha 15 minuta
  2. Dodati mlijeko, grožđice, cimet i muškatni oraščić te poklopiti i pustiti da se kuha još 20 minuta
  3. Posoliti
  4. Poslužiti toplo, s malo maslaca i šećera i posipati prženim lješnjacima 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.