gastro postao
Isprobajte ovu sjajnu, norvešku verziju riže na mlijeku i oduševite se novim okusom!
Iako se priprema vrlo slično kao i obična riža na mlijeku, u ovoj skandinavskoj verziji, koja nam dolazi iz Norveške, u rižu na mlijeku ubacile su se još i grožđice!
Umjesto grožđica možete staviti i sušene brusnice, višnje, ribizle, ali i lješnjake i bademe.
Okus je obogaćen mirisnim muškatnim oraščićem i cimetom.
Sastojci:
- 1 2/3 šalice vode
- 3/4 šalice riže
- 500 ml mlijeka
- 1 žličica soli
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g grožđica
- prženi lješnjaci za posipavanje (po želji)
Priprema:
- Zakuhati vodu i dodati rižu, poklopiti i pustiti da se kuha 15 minuta
- Dodati mlijeko, grožđice, cimet i muškatni oraščić te poklopiti i pustiti da se kuha još 20 minuta
- Posoliti
- Poslužiti toplo, s malo maslaca i šećera i posipati prženim lješnjacima