Špajza 14. travnja 2015.

Nova linija tjestenine 'Mediteranska Oaza'

Nova linija tjestenine "Mediteranska Oaza"
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Mediteranski način prehrane, koji uključuje znatne količine tjestenine, na gotovo se svim znanstvenim skupovima o hrani ističe kao primjer zdravog življenja.

Iz srca Mediterana, Hrvatske, gdje se kristalno plavo more ljubi s tisuće otoka, gdje lagani povjetarac nosi mirise borova i maslina, a cvrčci danonoćno bdiju... tamo gdje hrana postaje užitak... dolazi okus prave, domaće tjestenine. Povodom 170. godišnjice osnutka tvornice tjestenine, svog najdugoviječnijeg i 100% riječkog branda, PIK d.d. Rijeka je pripremio novi gastronomski užitak mediteranske prehrane, liniju tjestenine Mediteranska Oaza, pripremljenu od najkvalitetnije krupice durum pšenice.

Mediteranski način prehrane, koji uključuje znatne količine tjestenine, na gotovo se svim znanstvenim skupovima o hrani ističe kao primjer zdravog življenja. Nastala spojem stoljetne tradicije i moderne tehnologije, Mediteranska Oaza proizvodi se isključivo od durum krupice koja ima visok sadržaj bjelančevina i dijetalnih vlakana, bogata je mineralnim elementima (kalij, željezo i fosfor) i vitaminima (tiamin i niacin), ne sadrži kolesterol, a njena kvaliteta najbolje dolazi do izražaja u okusu i izgledu.

Važno je ukazati i na prisutnost betakarotena, od čega je tjestenina prirodno žuta. Durum krupica ima veći sadržaj antioksidansa od crvenog grožđa, a složeni ugljikohidrati (škrob), koji su preporuka u Smjernicama za zdravu prehranu, doprinose 45%-om popunjavanju dnevne energije i osiguravaju opskrbu energijom produljeno vrijeme, čime se izbjegavaju nagle promjene stope glukoze u krvi, te se zbog toga smatra poželjnom namirnicom u prehrani dijabetičara i vegeterijanaca. Posebna briga o sušenju na tradicionalan način, na nižim temperaturama, osigurava joj veće nutritivne vrijednosti i kao takva prikladna je za sve vrste jela. Proizvedena od najkvalitetnijih sirovina, Mediteranska oaza nudi oblike Penete 500g, Vijak 500g, Mali vijak 500g, Leptiri 500g i Lazanje ravne 500g. Svaki oblik, na neki način, ima svoju osobnost, primjerice, za tip umaka uz koji najbolje pristaje (umak od rajčice, pesto, vrhnje, itd.).

Unatoč količini konzumacije tjestenine u Italiji, koja je tri do pet puta veća nego u Hrvatskoj, mnogi stručnjaci povezuju dugovječnost Talijana upravo s njihovom prehranom te smatraju da mediteranska kuhinja smanjuje rizik od mnogih vrsta oboljenja. Antioksidansi iz namirnica kao što su crno vino i maslinovo ulje, koji se odlično sljubljuju s tjesteninom, smanjuju razinu kolesterola u krvi i štite od bolesti srca. Mediteransku prehranu je najbolje predočiti kroz njene okuse i mirise, a kad se sjedine s Mediteranskom Oazom nastaje prava gozba za nepce. Okusite čari mediteranske kuhinje u svakom njenom zalogaju i uronite u svijet kulinarskih maštarija. Zato izaberite omiljeni oblik naše tjestenine, obogatite je s malo začina i umakom od sezonskih namirnica, te uronite u bogatstvo okusa mediteranske oaze mora i sunca na vašem nepcu. Dobar tek uz Mediteransku Oazu!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.