Špajza 24. veljače 2015.

Obilje kreativnih zalogajčića u Bistroteci

Obilje kreativnih zalogajčića u Bistroteci
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim sendviča, svježe iscijeđenih sokova i šampanjaca na čaše, za svaku je pohvalu ponuda doručka koja preko tjedna traje do 11h, a vikendom do 12:30.

Od prvog dana kako je otvorena krajem prošle godine, bilo je jasno da će Bistroteka postati hit. Smještena je u jednoj od najživahnijih ulica zagrebačkog centra (potez Masarykova – Teslina) i uređena tako da odgovara svim kriterijima novohipsterskog stila, s dnevnom ponudom jela koja zvuče vrlo zanimljivo.

Potpuno je u pravu svatko tko će tvrditi da je ovakvih mjesta u Zagrebu premalo, i da bi ih se trebalo otvoriti bar još desetak u najužem centru. Bistroi s pomno pripremljenim, kreativnim "malim zalogajima" svakako su nešto čega nikad nije dovoljno, i što bi Zagrepčani, zajedno s pripadajućim turistima vrlo brzo i lako prihvatili. I Bistroteka je vrlo kul mjesto. Cigleni zidovi okrečeni u bijelo, lusteri od žarulja na žicama, spaljene šarene pločice, crni zidovi na kojim je ispisana ponuda, živahna atmosfera. No, prebacimo fokus s dobre atmosfere na ono što se zbiva u kuhinji.

Osim sendviča, svježe iscijeđenih sokova i šampanjaca na čaše, za svaku je pohvalu ponuda doručka koja preko tjedna traje do 11h, a vikendom do 12:30. Od dijetne do luksuzne izvedbe, zadovoljit će zahtjevna nepca ili mamurne glave prije pojavljivanja na špici. U dnevnoj ponudi nalaze se salate, quichevi, hladno-topla predjela, dnevno jelo, te više različitih deserata. Inspiraciju za kuhanje mladi chefovi sakupljali su diljem svijeta i Hrvatske, i silno su nam simpatični pokušaji kombiniranja domaćih sezonskih namirnica i klasičnih recepata s drugačijim začinima i nekim stranim utjecajima.

No, upravo radi silne želje i velikih ambicija, ponekad se čini da kuhinja ne može uvijek izdržati pritisak takve široke ponude. Neka jela su sasvim uspjela, dok se na drugim osjeti nedostatak vremena da im se potpuno posveti pozornost. Jednako tako je i s osobljem koje se sastoji od vrlo simpatičnih mladića i djevojaka, spremnih pozorno vas uslužiti, koji su ponekad jednostavno preopterećeni.

Sviđa nam se Bistroteka i želimo još mnogo godina odlaziti u taj vrlo ugodan prostor. No, da bismo se vraćali radi onoga što dolazi iz kuhinje, rado bismo da se više pozornosti obrati na detalje, a manje na raskoš svega što se može ponuditi. Jer, u vremenu koje dolazi, koncept bistroa neće više biti toliko nov i uzbudljiv, dok su kvaliteta i pouzdanost uvijek nešto čemu će se gosti vraćati. 

 

  • Adresa: Nikole Tesle 14
  • Grad: Zagreb
  • Telefon: 01 4837 711
  • Web: https://www.facebook.com/pages/Bistroteka/748633981844692?fref=photo
  • Radno vrijeme: pon-sub 8:30 – 24h
  • Omogućeno plaćanje karticama: DA
  • Omogućeno parkiralište: NE
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.