Uskoro ćemo otvoriti glasovanje za izbor pobjednika ovogodišnje Gastro zvijezde, što znači da preostaje samo najaviti finaliste u svim kategorijama. Najprije na red dolaze majstori zdrave i vegetarijanske hrane - blogeri Burbon i borovnice, Kiwi go crazy, Culinary postcards i La vie Shobaine.
Iza imena Burbon i borovnice krije se Nataša Rajčević koja je poznata po svojim živopisnim jelima, a njezin moto je ''Što više boja na tanjuru, to bolje!''. Svojim jelima Nataša želji približiti ljudima vegansku prehranu te pokazati kako takva jela ne moraju biti dosadna i komplicirana. Ovaj blog ti može biti odlična inspiracija za razne namaze, umake, juhe, variva i brojna druga jela.
Blog Kiwi go crazy i njegova autorica Gracia Petek promoviraju zdravu, kreativnu i raznoliku prehranu. Sva jela su nutritivno bogata, jednostavna za pripremu, a izgledaju divno. Na ovom blogu možeš pronaći veganske čvarke i puslice, hrskave tortilje, juhe, ali i klasiku poput krpica sa zeljem. Ni ljubitelji mesa ne bi imali ništa protiv ovakvih jela.
Laura Roman koja se krije iza bloga La vie Shobaine donosi nam bezgluteinsku hranu, a inspiracije za doručak, ručak, desert ili užinu ne nedostaje. Njezini recepti osvježit će i okusom, ali i vizualno svaku kuhinju te će u svakome od nas probuditi kreativca koji je spremna isprobati nove okuse.
Iva Savić i njezin blog Culinary postcards prava je riznica ideja za svakodnevne i zdrave veganske recepte. Na Ivinom primjeru možemo vidjeti kako najbolje kombinirati razne namirnice držeći se sezonske ponude. Ovdje možemo pronaći inspiraciju za male zdrave zalogaje, juhe, salate kao i predjela i glavna jela, ali i kekse, sladolede i razne napitke.
Baci oko na blogove i odluči tko po tebi zaslužuje biti Gastro zvijezda u kategoriji Zdrava i vegetarijanska hrana. Glasati možeš na linku, a o svim detaljima ćemo te obavijestiti na portalu missGASTRO i pratećim društvenim mrežama.