Under je prvi europski i najveći svjetski podvodni restoran, s velikim panoramskim prozorom i debelim betonskim zidovima koji odolijevaju olujama i valovima. Uz blago osvjetljenje, moguće je promatrati biljni i životinjski svijet 5,5 metara ispod mora – u svim vremenskim uvjetima.
Manji se dio građevine nalazi iznad morske razine i ondje se goste dočekuje s pićem dobrodošlice. Potom se spuštaju spiralnim stepenicama u prostran, minimalistički uređen i ostakljen restoran.
Under može primiti 40-ak gostiju, a u ponudi je jelovnik inspiriran lokalnim namirnicama i jelima, uključujući bakalar, jastoge, školjke i specijalnu morsku travu, koja okusom navodno podsjeća na tartufe.
Za ručak ili večeru u Underu potrebno je izdvojiti otprilike 1700 kuna, a mijenjat će se svake sezone. Vino nije uračunato u cijenu, već uparivanje s hranom treba platiti dodatnih 800-tinjak kuna.
Pregledali smo fotografije i čini nam se da zbog ovog iskustva vrijedi daleko putovati i dobro platiti. Što vi mislite?