Špajza 22. studenoga 2019.

Otvorena nova-stara VINOTEKA: Mjesto za ljubitelje fine kapljice

gastro postao gastro.24sata.hr
U novootvorenoj Vinoteci nudi se raskošna lepeza bukea za sva istančana nepca i ona koja će to tek postati.

Zagreb je dobio idealno mjesto za sve one koji će u prekrasno uređenom prostoru i ambijentu, pronaći nešto za sebe i degustirati vino. Naime, jučer je u Zelinskoj 4 otvorena nova-stara Vinoteka, mjesto u kojem se nalazi preko 120 etiketa vina i drugih alkoholnih pića. Iza ove priče stoji obitelj Dusper.

 | Author: Vinoteka je jedna od vodećih vinskih trgovaca u Hrvatskoj, tvrtke Vinotrade d.o.o.. Od svog postojanja, a to je od 1991. godine, dva puta je mijenjala lokaciju, no vlasnike nikada nije. To ju čini najstarijom obiteljskom vinotekom u Hrvatskoj.

Unatrag skoro 30 godina, Vinotrade i Vinoteka su sinonim za vrhunska strana vina i šampanjce. Oduvijek je jedan od glavnih ciljeva Vinoteke bio širiti i popularizirati znanje o vinima i gastronomiji, donoseći vrhunske etikete poput Cristala ili Chateau Petrusa, ali i Elene Walch i Torres-a na vaš stol. Vinotrade je jedan od rijetkih dobavljača u svijetu koji ekskluzivno uvozi istodobno i Champagne Bollinger i Champagne Roederer.

 | Author:

Na otvorenju je bilo preko 100 partnera i kupaca, kojima je za tu priliku bila organizirana degustacija jednog od najpoznatijih talijanskih proizvođača Jermanna, francuska vina iz doline rijeke Rhone Guigal i bijela vina Elena Walch.

Gostima je priređeno i par iznenađenja, pa je Juraj Dusper, direktor Vinotrade-a prilikom pozdravnog govora otvorio i 9-litarski Champagne Louis Roederer Brut Premier, te kasnije i dva velika crvena vina od 6 litara: Chateau La Lagune 2004 i Jean Leon 1988.

 | Author: U ponudi VINOTEKE možete pronaći preko 120 etiketa vina i drugih alkoholnih pića, porijeklom iz Francuske, Italije, Slovenije, Španjolske, Čilea, Martiniquea, ali i 40-ak etiketa domaćih vinara. Raskošna lepeza bukea za sva istančana nepca i ona koja će to tek postati. Okuražite se za nova eno-iskustva. Vinoteka je otvorena radnim danima od 10 – 20 sati, subotom od 10-15, na adresi Zelinska ulica 4.

 | Author: Trebate li lagano svakodnevno vino za večeru ili imate posebne želje poput velikih Bordeauxa (ili nekog drugog vina), njihov tim vam već 29 godina stoji na raspolaganju da ispuni svaku vašu gastronomsku tekuću želju.

 | Author:  | Author:  | Author:

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.