Špajza 04. svibnja 2019.

Ovako smo proveli posljednjih tjedan dana na Bundeku...

foto: Josip Regović/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam kratki pregled svih zbivanja na ovogodišnjem Chill&Grill festivalu...

Treće izdanje Chill&Grilla završilo je 3. svibnja, koncertima Kojota i Nipplepeople. Ovim je glazbenim poslasticama prethodilo čak sedam dana dobre hrane, pića i chillanja...

 | Author: Robert Anić/PIXSELL foto: Robert Anić/PIXSELL

Uvodna festivalska subota

Ovogodišnji festival Chill&Grill 3.0 New Experience trajao je punih sedam dana, od 27. travnja do 3. svibnja. Prvi smo dan, vjetrovitu subotu posvećenu kuhinji Sjeverne Amerike, započeli cooking showom blogerica Željke Sivar i Ene Kokanović. U Zvijezdinom su Servisu za sendviče pripremale sendvič s mesnim okruglicama, umakom od rajčica i umakom od Zvijezda majoneze. 

Potom je kuhaču preuzeo glavni chef The Gardena, Marko Palfi, koji se na Chill&Grill vratio po treći puta i pripremio juneći brisket sa salatom od krumpira, vlasca, majoneze i senfa. 

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon što su se sve porcije chefa Palfija ekspresno razgrabile, za grill je stala youtuberica Gloria Berger i ispekla nekoliko desetaka JoomBoos burgera. Uz Podravkine je pljeskavice ubacila i ketchup, ajvar i mnogo luka, a potom su njeni obožavatelji prionuli na testiranje i ocijenili je čistom peticom. 

Publiku je zagrijao bend Mel Camino, a vrhunac je dana bio koncert TBF-a. Splićani su izveli neke od svojih najvećih hitova, poput Genije, Smak Svita, Mater, Pozitivan stav i Alles Gut i na najbolji način otvorili treći Chill&Grill.

 | Author: Ivan Rebic/ PIXSELL foto: Ivan Rebic/ PIXSELL

Nedjeljno putovanje u Južnu Ameriku

U nedjelju smo uživali u lijepom vremenu i specijalitetima najboljih hrvatskih blogera. Forking Croatia, Kiwi go crazy, Sweety&Spicy, Začinjeno s ljubavlju i Darkova web kuharica pripremali su juneći odrezak s chimichurri umakom i ljutkastim pečenim batatom.

 | Author: Ivan Rebic/ PIXSELL foto: Ivan Rebic/ PIXSELL

Nakon blogera, slijed dobrih jela nastavio je Podravkin chef Zoran Delić, koji je napravio zdravu salatu od piletine, kvinoje i grilanog ananasa. Vikend chillanja i grilanja završio je koncertom Lili Gee.

Kišni ponedjeljak posvećen europskoj kuhinji

Nažalost, u ponedjeljak su planove omeli kiša i vjetar pa se na Bundeku uživalo samo do 16 sati. Unatoč vremenskim neprilikama, blogerica Kasandra Draganić pripremila je izvrsne sendviče s piletinom u marinadi od tamnog piva i umakom od Zvijezda majoneze. 

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Utorak uz azijske specijalitete

Program su u utorak otvorili blogeri Darko Kontin i Vedran Bošković, sa svojim odličnim azijskim sendvičima. Bao Buns, specijalna peciva koja se kuhaju na pari, napunili su mekanim carskim mesom i oduševili slano-slatkom kombinacijom. Nakon izvrsnog sendviča, posjetitelji su uživali u zdravom jelu Šumskog kuhara Antona Rudana. 

 | Author: Jurica Galoić/PIXSELL foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Niz cooking showova završio je Podravkin chef Mišel Tokić sa svojim idejama za after-work finger food. Pripremio je košarice s povrćem i kozicama mariniranima u maslinovom ulju i Vegeti Natur za ribu. 

 | Author: Jurica Galoić/PIXSELL foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Atmosferu je navečer podigao bend U pol 9 kod Sabe, a plesno je ludilo nastavljeno uz Croshuffle. 

Prvomajska afrička srijeda s bogatim programom

U srijedu nas je poslužilo vrijeme pa se od jutra naveliko grilalo i veselilo. Prvi je cooking show odlično odradila blogerica Gracia Petek, koja je uz pomoć kolege Darka Kontina pripremila južnoafrički bunny chow sendvič u vege izdanju. 

Ovaj je sendvič poslužio kao izvrsno predjelo za afričke delicije koje je poslužio David Skoko. Pripremao je janjeći but, pureći zabatak, piletinu i pikantne kobasice, a upotrijebio je i specifičnu marinadu od ananasa. 

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

Nakon kulinarske prezentacije Davida Skoke, koji se spustio među posjetitelje i simpatično isprezentirao svoja jela, sve su oči bile uprte u veliki kotao s grahom. Podravkini chefovi Mišel Tokić i Zoran Delić su poslužili 250 porcija, uz asistenciju pjevača Dina Jelusića i njegove partnerice iz showa Zvijezde pjevaju, glumice Tare Thaller. Ovaj se mladi pjevački duo kasnije okušao i u brzom jedenju palačinki s Lino Ladom, a pratili su ih mnogi mladi obožavatelji.

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL Na velikoj se festivalskoj pozornici plesalo; plesači i sudionici showa Zvijezde plešu, Marko Mrkić i Helena Janjušević zainteresirane su učili plesati Bachatu. U plesnom je modu i završen Prvi maj na Bundeku, uz zaraznu glazbu Soulfingersa.

Četvrtak uz nezaboravan koncert Let 3

Nakon dinamične proslave Prvog maja, u četvrtak je velika gužva bila u našoj Chill zoni. Uz pivo, koktele i odličnu hranu iz 13 restorana, vjetrovito je popodne brzo prošlo. Za dobre su zalogajčiće bili zaduženi učenici Obrtničke škole Osijek i Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb, koji su pripremali pljeskavice i pileća prsa od mesa Mesne industrije Ravlić. YouTuber Bruno Lukić pokušao je pojesti 10 tisuća kalorija u pripremljenim sendvičima, ali zapeo je na trećem.  

Zatim je u Chill&Grill kuhinji kuhao Podravkin Zoran Delić, koji je napravio izvrsna rebrica i pileća krilca u medu sa salatom od poriluka, kukuruza, graha, vrhnja, majoneze i hrena. Nakon njega svoj je prvi cooking show odradio urednik portala Gastro.hr Domagoj Jakopović Ribafish. Pripremio je dvije vrste ražnjića – slavonske sa svinjetinom, špekom i kobasicama te dalmatinske s lignjama.

Sve kalorije istopile su se na odličnom koncertu riječkog benda Let 3, koji je zabavljao publiku hitovima Profesor Jakov, Izgubljeni, Dijete u vremenu, Ero s onoga svijeta...

 | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

Glazbeni petak na Chill&Grillu

Posljednji je dan trećeg izdanja Chill&Grilla obilježila odlična glazba. Popodne je posjetitelje zabavljao DJ Stanko Bondža, a od 18 sati su startali koncerti. Bend Terminator zagrijao je publiku za nastup Kojota i Nipplepeople.

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

Posjetitelji su mogli, baš kao i prethodnih dana, provozati Mitsubishi Outlander i upoznati Urban E projekt elektormobilnosti Petrola i Zagreba. 

Bogata ponuda ića i pića

Ove je godine želje posjetitelja ispunjavalo čak 13 restorana; uz Chill&Grill New Experience restoran, sudjelovali su i Pod zidom, Submarine, Kitchen&Grill Plac, Stari Puntijar, Deno, Grašo, Kuća dobre hrane, Cheese bar, Jack's Things & Wings, Kisko salad bar, Food Wood by American Donut i Samofino. Za žedne su se pak pobrinule pivovare Kaltenberg i Medvedgrad te koktel majstori u Jack's cocktail stationa.

 | Author: Ivan Rebic/ PIXSELL foto: Ivan Rebic/ PIXSELL

Sponzori ovogodišnjeg Chill&Grill 3.0 New Experience su:

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani.

Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade.

Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali.

Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.

Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.  
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.