Špajza 14. rujna 2022.

Ove gastro delicije za Harry Potter fanove pronaći ćeš u susjedstvu

foto: Instagram @sisterskurtos
gastro postao gastro.24sata.hr
Naši susjedi su se pobrinuli da za komadić svijeta magije ne moraš potegnuti do Londona

Svi ljubitelji Harryja Pottera znaju da je rujan mjesec kada čarobnjaci odlaze od domova i kreću u nove školske avanture. Vrijeme je i da ti kreneš u nove gastro avanture, ovoga puta s čarobnjačkim "twistom". Ako se odlučiš na vikend putovanje u neku od obližnjih zemalja, donosimo ti dva mjesta puna slatkih okusa i magije koja će ti se sigurno svidjeti. 

Prvo čarobno odredište je Slovenija, točnije Ljubljana. Slastičarnicu "Sisters Kurtoš" otvorile su dvije sestre sa željom da približile poznatu prašku slasticu stanovnicima Ljubljane te su i dalje jedino mjesto u gradu gdje ih možemo kušati. Među raznim okusima kurtoša možemo kušati i ovaj namijenjen ljubiteljima malog čarobnjaka. Harry Potter kurtoš sastoji se od čokoladnog brownieja s karamelom, sladoleda od bijele čokolade i šumske borovnice, preljeva od borovnice i kreme od vanilije posipane zlatnim šećerom i ukrašene čarobnim štapićem i prigodnim čokoladnim ukrasom. Porcije su velike, zato svakako povedi nekoga da uživa s tobom.

Ova kombinacija zbilja zvuči čarobno i sigurni smo kako se isplati potegnuti skroz do Ljubljane kako bismo ga kušali. Nije samo susjedna Slovenija zemlja u kojoj možemo uživati u čarobnjačkim delicijama. Naime, u susjednoj Mađarskoj, točnije Budimpešti, nalazi se čarobni restoran pod imenom "The Magic". 

 

@packarainbow Trying some spells at The Magic, #Budapest. #harrypotter #magic #bar #restaurant #europe #5pasidebine #misiuneatiktok #travel #traveltiktok #tiktokviral #travellife #vacation ♬ Hedwig's Theme - Harry Potter Soundtrack

 

Na samom ulazu u restoran nalaze se pelerine koje možeš obući, a na meniju ćeš pronaći sve što bismo mogli probati i u Hogsmeadeu. Od pivoslaca do ljubavnih napitaka, crnih burgera i čokoladnih kolača, sigurno ćeš odabrati zalogaj i gutljaj za sebe. U čarobnim napitcima ćeš uživati dok se oko tebe nalaze kotlići iz kojih izlazi dim, leteće svijeće i pokretne slike na zidu. Nama zvuči kao recept za vikend iz snova!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.