Špajza 02. svibnja 2016.

Perad i pivo: Patka s crvenim kupusom i jabukama

Patka
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako niste znali uz što biste spojili novo hrvatsko pivo s mirisom mandarine, odgovor je samo jedan - fantastičnu patku s crvenim kupusom i jabukama!

Uz novo, gorko i mirisno pivo Baltazar ovog je vikenda predstavljen i novi sezonski jelovnik pivnica Medvedgrad, koji je kreirao poznati zagrebački chef Ivica Štruml. Tako samo postajemo svjedoci da je pivo našlo svoje mjesto za sljubljivanje uz najbolju hranu i polako zauzima mjesto uz vino.

Iz novog jelovnika svakako treba izdvojiti pivničke sendviče od svinjskog vrata pečenog 7 sati, pečenu papriku i umak od hrena, zatim rebrica medvedgrad pečena s pivom, te začinjena pikantnom marinadom, i kao šećer za kraj - patku uz crveni kupus i jabuke, za koju vam donosimo i recept!

Recept za patkicu za 4 osobe

Patka – 2,5 kg
Sol
• Maslinovo ulje
50 ml
• 2 glavice crvenog luka
• Crveni kupus
1 kg
Maslac 50 g
• Slatka jabuka
• Papar
– crveni svježe mljeveni

Priprema: 

Patka

  1. Posoliti po želji, nauljiti i staviti u pećnicu na 165 stupnjeva. 
  2. Peći je pola vremena na prsima, a pola okrenutu.

Pirjani kupus

  1. Na maslacu i maslinovom ulju popirjati narezane rezance crvenog kupusa.
  2. Na pola pirjanja dodati naribanu jabuku.
  3. Pirjati dok ne omekša.
  4. Po želji se u zelje može dodatno staviti kim i sitno rezani špek 
Medvedgrad | Author: facebook facebook

Pivovara Medvedgrad na čelu s glavnim tehnologom Božidarom Kostanjčarom odlučila je opet napraviti nešto što nitko drugi do sada u Hrvatskoj nije – hmeljevima novog svijeta jako zahmeljeni lager Baltazar. 

Sa 5,6% vol. alc, gorčine 45 IBU-a te hmeljevima simcoe, citra i mandarina bavaria, stvarno je drugačiji od drugih! 

Baltazara ima do istijeka zaliha, a ni patkica nije sto posto sigurna dulje od srpnja, pa navalite - dobar tek i pivili!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.