Uz novo, gorko i mirisno pivo Baltazar ovog je vikenda predstavljen i novi sezonski jelovnik pivnica Medvedgrad, koji je kreirao poznati zagrebački chef Ivica Štruml. Tako samo postajemo svjedoci da je pivo našlo svoje mjesto za sljubljivanje uz najbolju hranu i polako zauzima mjesto uz vino.
Iz novog jelovnika svakako treba izdvojiti pivničke sendviče od svinjskog vrata pečenog 7 sati, pečenu papriku i umak od hrena, zatim rebrica medvedgrad pečena s pivom, te začinjena pikantnom marinadom, i kao šećer za kraj - patku uz crveni kupus i jabuke, za koju vam donosimo i recept!
Recept za patkicu za 4 osobe
• Patka – 2,5 kg
• Sol
• Maslinovo ulje 50 ml
• 2 glavice crvenog luka
• Crveni kupus 1 kg
• Maslac 50 g
• Slatka jabuka
• Papar – crveni svježe mljeveni
Priprema:
Patka
- Posoliti po želji, nauljiti i staviti u pećnicu na 165 stupnjeva.
- Peći je pola vremena na prsima, a pola okrenutu.
Pirjani kupus
- Na maslacu i maslinovom ulju popirjati narezane rezance crvenog kupusa.
- Na pola pirjanja dodati naribanu jabuku.
- Pirjati dok ne omekša.
- Po želji se u zelje može dodatno staviti kim i sitno rezani špek
Pivovara Medvedgrad na čelu s glavnim tehnologom Božidarom Kostanjčarom odlučila je opet napraviti nešto što nitko drugi do sada u Hrvatskoj nije – hmeljevima novog svijeta jako zahmeljeni lager Baltazar.
Sa 5,6% vol. alc, gorčine 45 IBU-a te hmeljevima simcoe, citra i mandarina bavaria, stvarno je drugačiji od drugih!
Baltazara ima do istijeka zaliha, a ni patkica nije sto posto sigurna dulje od srpnja, pa navalite - dobar tek i pivili!