Špajza 03. svibnja 2016.

Pet razloga zbog kojih ćete sigurno posjetiti ovaj zagrebački restoran

Brzi
1/5
Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
U dijelu grada koji živi samo i isključivo dok u njemu ima i radnih ljudi, restoran Brzi u nekoliko je godina uspio naći svoj put, brojnu klijentelu i filozofiju koja u ovo hirovito vrijeme za ugostitelja – svakako drži vodu.

Brzi je nadimak vlasnika porijeklom iz Mostara koji drži još jedan objekt, i to u – Trogiru. Pa to trenutno objašnjava vrhunske riblje specijalitete kojima meni u Koturaškoj 51 - doslovno pršti.

Tako smo prvo probali riblju paštetu od škrpine u duetu s kozjim sirom iz kozje mišine. I tu smo taknuli prvu od pet stvari zbog kojih smo se oduševili ovim sjajnim restorančićem. Naime, pravi kozji sir je sve teže naći, a najčešće se sam sir stavlja u ovčju mješinu, tako da se tu izgubi još malo iskonskog mirisa i okusa. Još kako sir idealno paše uz fenomenalnu domaću focacciju s češnjakom i uljem, već smo na drugom od pet bonusa.

Treći smo strusili na početku večeri – domaću medicu s čilijem, za koju nam Brzi nije htio otkriti porijeklo. Jasno nam je i zašto – savršena je, peče temeljito, ali tek nakon pet sekundi. Idealno!

Brzi | Author: Domagoj Jakopović Ribafish Domagoj Jakopović Ribafish

Radno vrijeme je dosta kratko, jer se brzi zatvara u 17.00. No, to je tek početak njegovog drugog života, jer ovaj lokal – možete iznajmiti svakoga dana od 18.00! Lokal se iznajmljuje s pripadajućim konobarom, a gosti biraju hoće li ponijeti svoju hranu i piće, ili pak uzeti iz ponuđenog, pa slobodno nazovite ili im se javite na facebook stranicu Restoran Catering Brzi, i tulum je samo vaš. Ne da vam se čistiti stan prije i poslije gostiju, imate kilavu pećnicu ili vas je strah nabavke namirnica? Sve to u tili čas rješava Brzi – oni će i pospremiti za vama!

Brzi organizira i catering za 300 ljudi (to im je rekord), ali i dalje želi održati imidž klasičnog restorana s vrhunskom ponudom povoljnih marendi s naglaskom na najfinije i najsvježije iz Jadranskog mora. Nastavljamo s jakom juhom od kozica i nježnim tuna steakom uz iznenađujući pire od blitve.

Riba dolazi iz voda oko Lastova, dakle, svježina je garantirana.

Jedemo play of the day, svježe kozice na ražnjiću, bez pacanja, filtriranja, ičega, samo sol i maslinovo ulje iz okolice Trogira. Totalni zgoditak!

Brzi | Author: Domagoj Jakopović Ribafish Domagoj Jakopović Ribafish

Poseban dodatak je dimljena morska sol koja ovo iznimno jednostavno jelo šalje u još višu dimenziju. Stolno vino, za svaku pohvalu. Deserti su stvarno bili suvišni, ali nismo odoljeli biskvitu s jagodom i čokoladnoj torti koje radi supruga, i na kraju siti i zadovoljni nakon sira s džemom od smokava stvarno od srca preporučamo ovaj slatki restoran pun sitnih iznenađenja.

A upravo je to ono čemu težimo, zar ne! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.