Špajza 13. rujna 2019.

Pet razloga zbog kojih ovog vikenda trebaš posjetiti Zrinjevac

foto: missGASTRO
gastro postao gastro.24sata.hr
Bili smo na Food Film Festivalu, isprobali slatke favorite s Instagrama i ispunili nekoliko vlastitih želja...

Ove godine na Food Film Festivalu zaista ima mnoštvo kreativne i instagramične hrane, a dobrim zalogajima nismo, zdravorazumski, odoljeli ni mi. Možda ti upravo kratak pregled naše gastro ture po Zrinjevcu olakša odabir!

 

Možda vas zanima... Food Film Festival: Cubano sendviči, milkshake jednorozi i sjajni filmovi Najave

 

Nenadani izlazak ( i spontano testiranje) započeli smo slasnim venezuelanskim arepama, džepićima od kukuruznog tijesta s bogatim punjenjima. Prepustili smo se gospođi Sanji, koja nam je pripremila dvije različite vrste – Pebellon i Pernil. Pebellon, kombinacija trgane junetine, crvenog graha, sira i plantano banane, apsolutno nas je oduševio. Ono što trebamo napomenuti je da su arepe blage, ali iznenađujuće zasitne, pa im posvetite apsolutnu pažnju i nemojte večerati prije izlaska.

 | Author: missGASTRO foto: missGASTRO

Nakon  čistog užitka iz kućice Arepa, pomakli smo se za 20-ak metara kako bi isprobali Pulled beef sendvič iz El Tora. Svježe su pecivo napunili pozamašnom količinom sočnog i mekanog mesa, cold slaw salatom i cheddarom. Ono što moramo istaknuti, osim primamljivih boja, jest činjenica da je meso zadržalo strukturu i nije razmočilo pecivo, kako to često biva na festivalima.

 | Author: missGASTRO foto: missGASTRO

Turu po Zrinjevcu nastavili smo Unicorn milkshakeom iz Rougemarina, šećernom bombom koja je odmah postala hit na društvenim mrežama. Ovo nije desert za koji bismo se opredijelili nakon dva obilna obroka, ali jednostavno nismo mogli propustiti priliku. Riječ je o shakeu nadograđenom puslicama, lizalicama, marshmallowsima, mrvicama i gumenim bombonima - koji je stvoren za dijeljenje.

 | Author: missGASTRO foto: missGASTRO

Pri izboru posljednje poslastice također smo se vodili preporukama na društvenim mrežama. Maja Šuput već standardno sklapa dobro promišljene suradnje s domaćim pastry chefovima; ovog je puta riječ o MAJUSHKA kolaču s potpisom Roberta Hromalića. Ovaj desert podsjeća na rozu pilulu, a sastavljen je od ruby moussea i red velvet biskvita te punjen malinom. Podijelili smo ga popola, gotovo izmučeni svim kušnjama i kušanjima, ali nismo požalili zbog odabira.

Nakon napornog testiranja preostalo nam je samo popiti jedan gin tonic u vrećici, klasikom iz kofer.-a, i zauzeti mjesto u Staropramen piknik zoni. Ako i ti imaš ovakav izlazak u planu, obavezno iskoristi vikend i početak sljedećeg tjedna jer Food Film Festival traje do utorka.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.