Pravilnom pripremom ovaj dio mesa peradi može postati prava senzacija na tanjuru. A što je najvažnije, sama priprema je kratka.
U nastavku pročitajte prijedlog kako pripremiti pileća prsa u tri koraka u kombinaciji kulinarskih tehnika "na naglo" i pirjanja - koja neće biti suha i nepcu nezanimljiva, već će prštati od sočnosti i aroma.
1. Korak:
meso potucite i marinirajte.
Meso je potrebno istući batom kako bismo dobili meso ravnomjerne debljine, a time osigurali pečenje jednakom brzinom. Meso položite u zdjelu te ga začinite s malo soja sosa, ribanog svježeg đumbira, protisnutog češnjaka i malo maslinova ulja, pokrijte i pustite da se marinira oko 30 minuta.
Ljubitelji klasike, pileća prsa mogu začiniti samo sa solju, paprom i mljevenom crvenom slatkom i ljutom paprikom uz dodatak ulja. Ukoliko nemate vremena čekati meso da se marinira, samo ga dobro natrljajte željenim začinima te krenite peći i ne brinite da će meso postati suho. Kombinacija pečenja na naglo i pirjanja u vlastitom soku osigurat će mesu sočnost.
2. Korak:
ispecite ga u tavi.
Ugrijte malo ulja u običnoj tavi na srednje jakoj vatri, a zatim dodajte komade mesa te pecite s jedne strane otprilike 1 minutu. Zatim meso okrenite na drugu stranu, smanjite vatru na najniži stupanj, pokrijte poklopcem i kuhajte desetak minuta.
3. Korak:
tavu poklopite i pričekajte desetak minuta prije posluživanja.
Nakon desetak minuta skinite tavu s vatre i ostavite ju tako poklopljenu sa strane još nekih desetak minuta. Iako smo ugasili štednjak, meso se u toploj tavi nastavlja peći u vlastitim parama što će piletini osigurati poželjnu sočnost. Poslužite s prilogom od ječma, pireom od bundeve, batata ili graška, pečenom ciklom i mrkvom, ili heljdom sa šampinjonima.
Mirja Jošić