Špajza 31. prosinca 2016.

Odličan je: Pjenušavi koktel s narom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Razveselite se s koktelom u ruci i uživajte u zdravom i ukusnom okusu crvenoga nara!

Poznato je kako je dobro ući u Novu godinu s nečim crvenim, ali isto tako, kako bi vam godina bila prepuna obilja - trebate na Novu godinu jesti nar. Zašto? Zato što je crven i prepun malih crvenih bobica koje simboliziraju obilje. A ako se želite i malo razveseliti, pomiješajte ga s votkom i pjenušcem! Naravno, možete to činiti i nakon ulaska u Novu godinu...

Što sve trebate za ovaj sjajni novogodišnji koktel:

  • 100 g šećera
  • 100 ml vode
  • 60 ml votke
  • 60 ml soka od nara
  • 100 ml pjenušca
  • Sjemenke nara za ukrašavanje

Priprema:

  1.  Zagrijati vodu i šećer dok ne zakuhaju, kada se sav šećer rastopi. Maknuti s vatre i ohladiti.
  2.  Pomiješati votku, sok od nara i 2 žlice sirupa od šećera i vode
  3. U čaše podijeliti pomiješanu votku sa sokom i sirupom te preliti s pjenušcem i staviti nekoliko bobica nara.
  4.  Po želji, rubove čaša ukrasite šećerom

Uživajte! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.