Ovog tjedna promijeni ploču i na grill, umjesto mesa, stavi filete ribe. Naravno, dobar je izbor i cijela riba, ali fileti su praktičniji za konzumaciju i nećeš se naknadno morati boriti s nezgodnim koščicama.
Najprije očisti iznutrice, a potom uzmi oštar nož i u par poteza nareži lijepe filete. Sve poslije toga ovisi o tvom ukusu te stanju u smočnici i na polici sa začinima. Dobar tek!
1. Očisti sve ljuske.
Kako bi dobro očistila sve ljuske i bezbrižno uživala u ručku, primi ribu za rep pa oštrom stranom noža struži od repa do glave. Pokreti trebaju biti klizni i pažljivi.
Ovisno o vrsti ribe, ljuske ponekad pružaju više otpora i treba imati strpljenja.
2. Škarama odstrani peraje!
3. Okreni ribu trbuhom od sebe i pritiskom noža odstrani glavu
4. Razreži ribu po dužini
Najprije ribu položi tako da bude okrenuta trbuhom prema tebi. Zareži je kroz trbuh, ispod prsne peraje i okolo škrga do vrha glave.
5. Jednom potezom zareži ribu od glave prema repu, duboko do središnje kosti. Ponovi postupak i sa druge strane.
6. Posluži se pincetom za vađenje malih koščica.
Sretno chillanje&grillanje!
CIJELI POSTUPAK POGLEDAJ U VIDEU: