Špajza 13. svibnja 2019.

Popis filmova koje bi svaki foodie trebao pogledati

foto: IMDb
gastro postao gastro.24sata.hr
Kako bi se s pravom mogli nazvati foodiejem, pogledajte ovih pet filmova...

Ovaj smo članak odlučili napisati nakon što smo pogledali katastrofalan film „Little Italy“, u kojem nismo vidjeli ni primamljivu hranu ni dobru glumu. Srećom, postoji nekoliko filmova vezanih uz hranu zbog kojih nećete žaliti za potrošenim vremenom! 

 

Možda vas zanima... Novi val grickalica - neka filmske večeri počnu! Špajza

 

 


The Hundred-Foot Journey
Topao i zabavan film koji bez glamura prikazuje potragu za srećom u glamuroznom svijetu visoke gastronomije - uz obvezatan povratak istinskim vrijednostima. Divni kadrovi hrane, malo ljubavi i Helen Mirren recept su za dobar film. Svakako pogledajte!

 

 

Julie & Julia
Nakon gledanja ove biografske drame, vrlo vjerojatno ćete imati jaku želju za pisanjem food bloga. Meryl Streep s razlogom je dobila Zlatni globus i nominaciju za Oscara za ulogu Julije Child, a Amy Adams podjednako je strastveno iznijela priču blogerice Julie. Ako vas ne impresioniraju glumačka imena, garantiramo vam dobru zabavu uz priču o kulinarskoj ikoni, poneku suzu i puno inspiracije. 

 

 

Chocolat
Još jedan klasik, kojeg se isplati gledati bar jednom godišnje. Uz šalicu vruće čokolade Juliette Binoche svi se problemi u trenutku čine manjima, a dojmu vrlo vjerojatno pridonosi i mladi Johnny Depp. Preporučujemo vam da pripremite zalihe slatkiša kako ne bi morali prekidati film.

 

 

 

Charlie and the Chocolate Factory
Uz redatelja Tima Burtona i Deppa dobar provod i iznenađenja su zagarantirana! Okupite obitelj, ušuškajte se i uživajte u ovo neobičnoj i šarenoj priči. Organizirajte maraton i pogledajte odmah prvu, bolje ocijenjenu, verziju iz 1971. godine.

 

 

 

No Reservations
Ako ste obožavatelji romantičnih drama, vrlo vjerojatno ćete biti zadovoljni filmom „No Reservations“ iz 2007 godine. Catherine Zeta- Jones i Aaron Eckhart solidan su glumački par, a priča je razrađena u dovoljnoj mjeri da ne zaglupljuje. Nećete biti iznenađeni radnjom, ali činjenica da su glavni likovi chefovi poboljšava sveukupni dojam. 

 

 

 

Uz ove filmove, na listu svakako upišite i Netflixov dokumentarni serijal "Chef's Table". Ako volite hranu i zainteresirani ste za životne priče najboljih svjetskih chefova - ovo je pun pogodak! Neće vam biti žao ni ako bacite oko na dokumentarac "Theater of Life", koji prati priču o pučkoj kuhinji genijalca Massima Botture. 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.