Prema pisanju portala Buzzfeed, postoje sjajni trikovi kod pripremanja hrane na koje možda nikad ne biste pomislili, a savršeno su jednostavni!
1. Nikad lakše do razdvajanja iceberg salate!
Ova fantastično hrskava salata, pomalo je teška za razdvajanje na listove jer isti lako pucaju. No, jedan snalažljivi gospodin domislio se kako baš uvijek uspjeti u tome.
2. Ogulite kuhana jaja uz pomoć sode bikarbone
Soda bikarbona dodana u vodu u kojoj kuhate jaja, pomoći će vam da ih lakše oljuštite bez da potrgate bjelanjak!
Dodajte 1/4 žličice sode bikarbone u vodu u koju kuhate jaja i to je to!
3. Počistite nakon guljenja povrća u tren oka
Gulili ste mrkvu, krumpir ili čistili luk? Umjesto uobičajenog skupljanja ogulina s radne površine, jednostavno prije nego krenete s guljenjem, na radnu površinu stavite plastičnu foliju ili vrećicu i povrće gulite na njoj. Kada ste gotovi, foliju samo pokupite s ogulinama i bacite u smeće!
4. Za najhrskaviju slaninu, koristite brašno
Prije nego stavite peći slaninu, uvaljajte ju s obje strane u brašno. Time ćete postići savršenu hrskavost slanine, a okus će biti nevjerojatan!
5. Ispecite savršeno jaje na oko baš svaki put
Umjesto mučnog okretanja jaja kada pravite jaje na oko, poslužite se ovim sjajnim trikom - poklopite tavu u kojoj pečete jaja i para koja se stvori odradit će posao pečenja gornjeg dijela jaja umjesto vas!
6. Za savršeno pečeni odrezak, koristite svoje lice
Naime, želite li slabo pečen odrezak, kada ga dodirnete, trebao bi imati čvrstoću kao kada dodirnete bradu. Za srednje pečen odrezak on bi trebao biti konzistencije kao da ste dodirnuli nos, a za jače pečen odrezak treba biti tvrd poput vašeg čela.
7. Najbolje kuhana riža je ona skuhana uz pomoć prsta
Sjajan način da izmjerite koliko vam treba vode kada kuhate rižu, jest da stavite u posudu za kuhanje rižu, poravnate ju u posudi i na vrh riže stavite kažiprst. Do prvog zgloba na kažiprstu ulijte vodu i tako ćete baš uvijek dobiti savršeno kuhanu rižu, koja nije prekuhana, gnjecava ili još gore - zagorena na dnu posude!
8. Meso prije pečenja na roštilju ispecite u vrućem ulju
Kupili ste vrlo skup komad mesa i htjeli biste ga ispeći na roštilju? To je super ideja, ali postoji mogućnost da se meso neće ravnomjerno ispeći i da ćete na kraju dobiti komad mesa kojim baš i niste zadovoljni. Kako biste to spriječili, meso prvo ispecite u vrućem ulju (kao kada pohate) jer će se ono tako ravnomjerno ispeći, a potom ga možete staviti kratko i na roštilj kako bi dobilo onaj poseban miris koji roštilj pruža!