Jučer je na Food Film Festivalu Zagreb održana zanimljiva radionica još zanimljivijih chefova. Kuhalo se, pričalo, smijalo i naravno, dobro jelo.
Chef Marin Rendić iz Bistroa Apetit, Chef Christian Misirača iz Nautic cluba Pojoda, Chef Tomislav Bilić iz Purple monkeya i Chef Branko Kusovac iz restorana Al Dente na Cooking Classu by Metro i Zepter pokazali su svoje umijeće pripreme delicija kad kuhaju svojim najmilijima kući, kad je cijela obitelj na okupu i kad se gleda neki dobar film.
Chef Marin Rendić sa svojim sous sefom Markom Cohom pripremao je prženu tjesteninu s tatarskim biftekom i tuna paštetom, Tomislav Bilić pripremao je popularne gyoze te pokazao kako ih napraviti jednostavno i brzo, spojio je kozice i svinjetinu s azijatskim začinima Kotanyija.
Chef Branko Kusovac po prvi put u životu, kako je rekao, spojio je kozice i pistacio te napravio senzacionalnu tjesteninu, ovaj put u kolutu velikog Grana Padana, dok kod kuće Grana Padano na samom kraju samo pospe po pripremljenoj pašti. Chef Christian Misirača napravio je savršene tortilje s odležanim junećim striploinom, karameliziranim lukom i cheddrom, senfom s medom i salatom.
Radionicu je moderirala Suzy Josipović Redžepagić, ujedno organizatorica Food Film Festivala by Coca-Cola, a svi posjetitelji uživali su u delicijama koje su pred njima pripremali poznati chefovi. Tijekom radionice ponešto su i naučili, na primjer: kako se koje meso zatvara, da se svaka tjestenina može i pržiti u ulju, kako prirediti tijesto i smjesu za gyoze te kako se priprema pašta i koliko se kuha da bude savršeno al dente.
Food Film Festival na Tuđmancu je još večeras i u subotu, a na repertoaru su još tri filma 'Air', 'Tar' te dječji film 'Lyle, Lyle crocodile'.