Špajza 20. prosinca 2016.

Fritule: Pet najboljih recepata za domaće okruglice

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Od bazičnog recepta pa do slanih i zdravih fritula, imamo sve! Zavirite na našu listu i odaberite onaj po svom ukusu

Mirisne pržene okruglice nezaobilazni su dio blagdanskog slađenja. Osim kada nas griju s adventskih štandova, najslađe su pripremljene kod kuće. Donosimo vam čitav niz naših najboljih recepata kako bi mogli izabrati između brzih fritula s jabukama, sa slanutkovim brašnom ili pak one slane s inćunima, kaparima i sušenim rajčicama.

Najprije valja ponoviti gradivo bazičnim receptom. Ako nikada niste pripremali ove male slatke zalogaje, možda će upravo on biti izvrstan početak da se upoznate s jednim od najpoznatijih tradicionalnih deserata.

Fritule

Pečenje kolača ponekad zbilja može umoriti, posebice ako pripremate više vrsta. Ove jednostavne i brze fritule od jabuka mogle bi vas spasiti kada se na vratima pojave neočekivani gosti ili kada poželite uživati u poznatim okusima, ali onako, na brzinu.

Fritule | Author: Goran Jakuš foto: Goran Jakuš

Brze fritule s jabukama

Želite li pak uživati u pravom istarskom slasnom desertu, najbolji odabir bit će upravo takav recept. Fritule na način na koji ih pripremaju domaćice u Istri nikako ne može biti loš odabir.

Istarske fritule

Za one nezasitne koji bi u fritulama mogli uživati za doručak, ručak i večeru imamo sjajno rješenje - slane fritule. Spoj finog, slasnog tijesta, inćuna, kapara i suhih rajčica na pravi će vam način popraviti dan. 

Slane fritule s inćunima, kaparima i suhim rajčicama

Ako ste pak pobornik zdravijeg načina života ili jednostavno volite eksperimentirati, za vas imamo jedne sasvim posebne fritule. Brašno od slanutka dat će im posebnu aromu, a čitavu stvar izvrsno će zaokružiti i malo tofua. Recept chefa Tvrtka Šakote baš bi vas mogao oduševiti. 

Fritule od slanutkovog brašna

Slasne fritule | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.