Mirisne pržene okruglice nezaobilazni su dio blagdanskog slađenja. Osim kada nas griju s adventskih štandova, najslađe su pripremljene kod kuće. Donosimo vam čitav niz naših najboljih recepata kako bi mogli izabrati između brzih fritula s jabukama, sa slanutkovim brašnom ili pak one slane s inćunima, kaparima i sušenim rajčicama.
Najprije valja ponoviti gradivo bazičnim receptom. Ako nikada niste pripremali ove male slatke zalogaje, možda će upravo on biti izvrstan početak da se upoznate s jednim od najpoznatijih tradicionalnih deserata.
Pečenje kolača ponekad zbilja može umoriti, posebice ako pripremate više vrsta. Ove jednostavne i brze fritule od jabuka mogle bi vas spasiti kada se na vratima pojave neočekivani gosti ili kada poželite uživati u poznatim okusima, ali onako, na brzinu.
Želite li pak uživati u pravom istarskom slasnom desertu, najbolji odabir bit će upravo takav recept. Fritule na način na koji ih pripremaju domaćice u Istri nikako ne može biti loš odabir.
Za one nezasitne koji bi u fritulama mogli uživati za doručak, ručak i večeru imamo sjajno rješenje - slane fritule. Spoj finog, slasnog tijesta, inćuna, kapara i suhih rajčica na pravi će vam način popraviti dan.
Slane fritule s inćunima, kaparima i suhim rajčicama
Ako ste pak pobornik zdravijeg načina života ili jednostavno volite eksperimentirati, za vas imamo jedne sasvim posebne fritule. Brašno od slanutka dat će im posebnu aromu, a čitavu stvar izvrsno će zaokružiti i malo tofua. Recept chefa Tvrtka Šakote baš bi vas mogao oduševiti.
Dobar tek!