Špajza 28. ožujka 2018.

Pretvorite mascarpone u najfiniju kremu - evo kako

krem sir
: Recepti s krem sirom foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mascarpone obožavamo u slasnim cheesecake desertima, a u dobrom tiramisu kolaču obara nas s nogu. No, osim ovih super popularnih deserata, upotrijebiti ga možete i na jedan posve drugačiji, još slasniji način...

Pahuljastu kremu od sira kojoj možete dodati voće, kavu ili pak druge začine po želji dobit ćete na super jednostavan način te ćete, vjerujemo, posve zaboraviti na kompliciranije verzije slastičarskih krema.

 

Možda vas zanima... Napravite domaći mascarpone od samo dva sastojka Recepti

 

Sve što vam treba jest šalica mascarpone sira, tri žlice šećera u prahu i dvije žlice slatkog vrhnja. Sve sastojke ubacite u posudu, pa ih miksajte postepeno povećavajući brzinu. Miksajte oko jednu minutu. Ubacite dodatke po želji i spremite u hladnjak sve do trenutka kada kremu želite spojiti s ostatkom komponenti. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Ova krema odlično će se složiti sa čitavim nizom klasičnih deserata. Ukomponirajte ga u cheesecake, brze kremaste kolače s keksima, deserte u čašama ili ga dodajte vrućim čokoladnim desertima umjesto sladoleda.

 

Možda vas zanima... Sicilijanski cannoli - kremasti smotuljci sreće Recepti


Pripremiti je možete i unaprijed, pa je držati u hladnjaku najviše tri dana. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.