Špajza 18. studenoga 2018.

Pripreme za zimu: 5 napitaka koje ćete obožavati ove sezone

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim slasnim desertima i sezonskim specijalitetima, za vrijeme hladnih dana volimo se grijati i dobrim alkoholnim napicima, pa smo za vas pripremili popis onih koje i sami najviše volimo...

Kuhanom vinu teško je odoljeti u hladnim zimskim mjesecima, a mi vam donosimo dva sjajne recepta. Jedan je osmislio Jamie Oliver, a drugi smo iskombinirali sami. Okušajte se u pripremi, pa uživajte u mirisima i aromama zime u šalici.

 

vino Možda vas zanima... Kuhajte vino po receptu Jamieja Olivera Špajza Možda vas zanima... Šalica ovog kuhanog vina oborit će vas s nogu Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kuhani gin, prošlogodišnji zimski hit, nemojte zaobići niti ove godine. Pripremite sastojke, uzmite si vremena i druženje s najdražima pretvorite u zabavno mućkanje omiljenih koktela na jedan sasvim drugačiji način.

 

Možda vas zanima... Kuhani gin preuzeo ulogu omiljenog zimskog pića Špajza

 

Za one nešto zahtjevnije i posebne prilike, odlična ideja bit će napitak od jabukovače i viskija. Ponudite ga onima koji vole nešto jača pića, vjerujte, oduševit ćete ih.

 

Možda vas zanima... Vrući napitak koji će zagrijati baš svakog Špajza

 

 | Author: thinkstock foto: thinkstock

 

Kad smo kod viskija, slatki i kremasti napitak koji će definitivno osvojiti baš svakog tko ga isproba svakako je domaći čokoladni liker. Zaigrajte se začinima i količinom alkohola, pustite mašti da proradi, pa se zagrijte na najslađi mogući način.

 

Možda vas zanima... Domaći liker od čokolade stvoren je za hladnije dane Kolumne

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.